Κοινωνία

Ένας 45χρονος και μια γυναίκα πήγαν να εμβολιαστούν με ταυτότητα άλλου

………………..

Αρνούνται να εμβολιαστούν και κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν το «μαγικό» πιστοποιητικό. Ένας άνδρας και μια γυναίκα επιχείρησαν να εμβολιαστούν για λογαριασμό 3ου. Αλλά δεν ήταν καλά «διαβασμένοι» και το προσωπικό κάλεσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ηλίας Κούκος, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης 16/12, ένας άνδρας και μια γυναίκα πήγαν να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα». Η γυναίκα έδωσε την ταυτότητά της, αλλά όπως διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η κυρία έδειχνε πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία που αναγραφόταν στην ταυτότητα.

Ακολούθως ήρθε και ένας άνδρας που δεν γνώριζε το ΑΜΚΑ του, κάτι που κίνησε τις υποψίες. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάλεσαν τον αριθμό του τηλεφώνου που είχε δώσει ο άνδρας όταν έκλεισε το ραντεβού, αλλά απάντησε άλλο άτομο και όχι ο ίδιος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη. Η γυναίκα, που προφανώς κάτι αντιλήφθηκε, πρόλαβε να διαφύγει.

Βάσει των όσων δήλωσε στην Αστυνομία αργότερα, ο άνδρας (45 ετών) πήγε να κάνει το εμβόλιο δείχνοντας μια ταυτότητα ενός 27χρονου. Κατά την εξέτασή του στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Βαρβάρας ο 45χρονος είπε ότι ενώ βρισκόταν στην Ομόνοια, τον προσέγγισε ένας Ρομά που του πρότεινε για 25 ευρώ να πάρει την θέση του 27χρονου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Γιάννης Σουλιώτης

ertnews

banner-article

Ροη ειδήσεων