Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη / πλησιάζει στο 70% των ψήφων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις 20:45 η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος τού δίνουν ξεκάθαρο και μη ανατρέψιμο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.

Ειδικότερα στο 81,43% των ψήφων o κ. Ανδρουλάκης προηγείται με 68,12% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου 31,88%.

Τα συγχαρητήρια και η πρώτη δήλωση Παπανδρέου μετά την ήτταΣυγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα τον είχε συγχαρεί και ο αντίπαλος του στο δεύτερο γύρο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Στην πρώτη του δήλωση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είχε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους», κατέληξε.

Οι κάλπες έκλεισαν με παράταση μισής ώρας λόγω της αυξημένης συμμετοχής που ανήλθε σε περισσότερες από 206.000, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό όσων συμμετείχαν στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία το 2017.

Η εκλογική διαδικασία σε Ορχομενό και Ερέτρια ακυρώθηκαν από την ΕΔΕΚΑΠ επειδή δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δοθεί.