Παιδεία

Διακήρυξη για τις εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

Φωτογραφία αρχείου

Τί είναι ο σύλλογος;

Όλους εμείς, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή ηλικίας, μας ενώνουν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα. Μας ενώνει η ανάγκη να μάθουμε ολοκληρωμένα την ειδικότητα που επιλέξαμε, με βιβλία και σύγχρονα εργαστήρια μέσα στο ΙΕΚ μας . Να έχουμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην πρακτική μας άσκηση. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε με δικαιώματα πάνω σε αυτό που σπουδάσαμε. .

Τα όνειρά μας δε χωράνε στο μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς! Η εκάστοτε κυβέρνηση, η ΕΕ, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν:

  • Να χαμηλώνουμε συνεχώς τις απαιτήσεις μας, να «μη ζητάμε και πολλά»

  • Να μη γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις του οργανωμένου αγώνα

  • Να βγούμε από τις σχολές μας φθηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι, προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!Ο σύλλογος δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους εμάς να παλέψουμε για τα κοινά μας προβλήματα. Είναι η μόνη μας δυναμη για να αντιμετωπίσουμε την δυσκολη κατάσταση που διαμορφώνουν για εμάς στα ΔΙΕΚ! Μέσα από τον Σύλλογο μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να ανοίγουμε τον δρόμο για σπουδές και δουλειά με αξιοπρέπεια. Η πείρα των εργαζομένων (COSCO,Efood), δείχνει ότι ο μόνος δρόμος για να τα καταφέρουμε είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από τον Σύλλογο μας!

Χρειαζόμαστε έναν ακόμα πιο ζωντανό σύλλογο όπου κάθε σπουδαστής θα συμμετέχει στις συνελέυσεις και στις δράσεις του ΙΕΚ του για το σύνολο των ζητημάτων που μας απασχολούν, κάθε ΙΕΚ θα εκλέγει και τη δική του επιτροπή. Την ευθύνη για το συντονισμό όλων των ΙΕΚ και όλων των επιτροπών έχει το 15μελές διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ)  που εκλέγεται κάθε χρόνο.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έκτακτο κονδύλι που θα αξιοποιηθεί για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτών, διοικητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολές μας.

  • Ουσιαστικά μέτρα για να μην ξανακλείσουν οι σχολές.Να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων αξιοποιώντας κατάλληλους χώρους των δήμων ή της περιφέρειας εφόσον υπάρχει πρόβλημα.

  • Αναβάθμιση των υποδομών και των εργαστηρίων μας. Να ανταποκρίνονται στην τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα στην παραγωγή και τις υπηρεσίες ώστε να μπορούμε να γίνουμε καλοί τεχνίτες, τεχνικοί και επαγγελματίες με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή εταιρειών.

  • Δωρεάν συγγράμματα ανά ειδικότητα με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας ώστε να εξασφαλίζεται ολοκληρωμένα η γνώση του αντικειμένου. Όχι άλλο μαθήματα με σημειώσεις.

  • Δωρεάν χορήγηση όλων των αναλώσιμων υλικών και του εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για την γνώση της ειδικότητά μας από το κράτος.

  • Δωρεάν πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλους, με την εγγραφή σχολή χωρίς ηλικιακά κριτήρια.

  • Το πτυχίο να δίνεται αυτόματα με την ολοκλήρωση των καθορισμένων εξετάσεων της σχολής, δωρεάν. Μοναδική προϋπόθεση για πρόσβαση στο επάγγελμα.

  • Κυβερνητική δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αμοιβή της πρακτικής άσκησης για όλους τους σπουδαστές χωρίς «ναι μεν, αλλά»! Να έχει ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο Παιδείας. Για το διάστημα που κάνουμε πρακτική άσκηση να αμειβόμαστε κάθε μήνα και όχι εφάπαξ με βάση την ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν). Να έχουμε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη.

Φέτος οι εκλογές του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν 14 – 29 Ιανουαρίου.

Μπορείς και εσύ να είσαι υποψήφιος! Όσοι περισσότεροι είμαστε αυτοί που μπαίνουμε μπροστά για να λυθεί κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, για σπουδές με  δικαιώματα που θα καλύπτουν τα όνειρα μας,τόσο πιο εύκολα μπορεί να ακουστεί η φωνή μας.

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΣΔΙΕΚ!

E mail: sysdiek.thessaloniki@gmail.com

Tηλέφωνο : 6943477125

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας