Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας απο τη πανδημία στους χώρους δουλειάς

Φωτογραφία αρχείου

Κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ρίχνει τις ευθύνες για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από το covid-19 στους εργαζόμενους και το λαό με την δικαιολογία της « ατομικής ευθύνης» , τη στιγμή που στο Νομό μας υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα , συνάδελφοι μας χάνουν τη ζωή τους και βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στον κορονοιό.

Αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και με τον φετινό προϋπολογισμό

  • μειώνει κατά 245  εκ ευρώ τη χρηματοδότηση για την Υγεία σε καιρό πανδημίας ,

  • ενισχύει τον επικίνδυνο διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αθωώνοντας τις εκγληματικές ευθύνες της .

  • Προχωράει στον απαράδεκτο εκβιασμό των άνω των 60 ετών με το πρόστιμο των 100 ευρώ ανα μήνα.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία σε Βέροια και Νάουσα στενάζουν από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη στιγμή που 100 περίπου εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρίσκονται εκτός με το καθεστώς της αναστολής . Οι ζωές μας βρίσκονται σε κίνδυνο !

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες ακόμα για τη σύγχυση , το φόβο που όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί σε πολλούς συναδέλφους σε σχέση με την ανάγκη εμβολιασμού. Μια σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από το τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία , στο ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική ενημέρωση για την ανάγκη του εμβολιασμού από επιστήμονες αλλά και από την τιμωρητική συμπεριφορά απέναντι στους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας.

Η μετατροπή από την άλλη των νοσοκομείων σε μιας νόσου με το 80% των χειρουργείων να αναβάλλονται δημιουργεί κυριολεκτικά μια δεύτερη πανδημία .

Αντίστοιχες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των εργοδοτών για τα ελλειπή μέτρα προστασίας από τη πανδημία μέσα στα εργοστάσια . Τη στιγμή που καλούν τους εργαζόμενους των 400-600 ευρώ να πληρώνουν από τη τσέπη τους τα ραπιντ τεστ δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα τήρησης των αποστάσεων , απολυμάνσεις κα.

Συνάδελφοι

Δεν μπορούμε να περιμένουμε κανένα σωτήρα από τα πάνω να μας φέρει καλύτερες μέρες. Μόνο οι εργαζόμενοι με το δικό τους αγώνα μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Έχουμε πείρα πια, όλες οι κυβερνήσεις τη τελευταία δεκαετία φέρνουν το ένα αντιλαϊκό μέτρο ύστερα από το άλλο.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανένας εργαζόμενος και εργαζόμενη απροστάτευτος απέναντι στη πανδημία. Παλεύουμε για :

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να τηρηθούν οι αποστάσεις με τη πραγματοποίηση απολυμάνσεων ανάμεσα σε κάθε βάρδια.

  • Πληρωμή των τεστ αποκλειστικά από την εργοδοσία και το κράτος.

  • Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα εργοστάσια για να πραγματοποιούνται πιο συχνή καθαριότητα ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους διαλλείματος.

  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και προσωπικού καθαριότητα με μόνιμες θέσεις εργασίας.

  • Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα Υγείας καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να ανεβάσει τις απαιτήσεις από τη ζωή του. Οργανωμένα και μέσα από το σωματείου του να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας μέσα στα εργοστάσια.

Γιατί Μόνο ο Λαός θα Σώσει το λαό

banner-article

Ροη ειδήσεων