"Ελλάς ένα απέραντο... κομείο" / γράφει ο Γιάννης Αγγέλογλου

=============

....23 11 2020, ίδια μέρα με πέρυσι.

(απόσπασμα)

Γιάννης Αγγέλογλου

Συνοψίζοντας συγκριτικά σύμφωνα με την [email protected]  (παγκόσμια πλατφόρμα επιχειρηματικών δεδομένων), απ΄ την αρχή της πανδημίας μέχρι 20.11.2020, η Ελλάδα με πληθυσμό 10.724.599 κατοίκων είχε 91.619 κρούσματα της COVID-19, και η Κίνα με πληθυσμό 1.400.050.000 κατοίκων είχε 86.442 κρούσματα, ήτοι περίπου 5.000 λιγότερα. (Aπογραφή πληθυσμών για αμφότερες τις χώρες, στατιστικά ΟΗΕ του έτος 2019).

Ο σκεπτικισμός που εμφορείται απ΄ την συγκριτική θεώρηση των αριθμών, μας φέρνει συνειρμικά κι αναπόδραστα την προπαπαγανδιστική απόκρυψη της αλήθειας απ΄ τα ολιγαρχικά και μη καθεστώτα, την ονοματοδοσία της ισπανικής γρίπης που ήταν στην πραγματικότητα ασιατική, τις μηδενικές δήθεν περιπτώσεις ντόπινγκ Ανατολικής Γερμανίας και της Σοβιετίας, τις ελάχιστες ανακοινώσεις των περιστατικών αυτοχειρίας, προ κρίσης, της θρησκόληπτης χώρας μας, τις οποίες αυτοκτονίες, οι επικοινωνιακές ανάγκες της εθνικής μας μεμψιμοιρίας ανέβασαν σε δυσθεώρητα ύψη, σχεδόν όσο τις περιώνυμες της Σουηδίας, από κατάθλιψη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι αυτοχειρίες δεν διέφεραν θεαματικά από κράτος σε κράτος, μόνο που η Σουηδία δήλωνε τον πραγματικό αριθμό, ενώ η χώρα μας τον απέκρυπτε, από παράδοση. Μαζί μ' αυτές πολλά  προσέκρουε στην κουλτούρα της θρησκοληψίας και της προγονοπληξιας πολλών Ελλήνων, πατριωτικά υπερήφανων,  η άρνηση της χριστιανικής ταφής των αυτόχειρων από τους παπάδες.

Η Σουηδία, παρεμπιπτόντως, η οποία  κατηγορήθηκε για κυνισμό στην  διαχείριση της πανδημίας, είναι απ΄ τις λίγες χώρες στον κόσμο, - ίσως η μοναδική -που ανακοίνωσε έναν τεράστιο αριθμό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων των τεστ covid 19, ζητώντας συγνώμη απ΄ αυτούς που υπέστησαν την ψυχική οδύνη του λάθους.  Την αλήθεια αντέχουν οι νοήμονες, -παρ' όλη τη θλίψη τους-, τη διαχείριση του άγχους οι νουνεχείς κι οι εναργείς και η αληθοφάνεια πλανά εύκολα την αβελτηρία των εύπιστων και όσων βλέπουν a priori μόνο αυτό που θέλουν να πιστεύουν.

O πανικός καραδοκεί κι ο επικείμενος  ακούσιος εγκλη(μάτι)σμός μιας ολόκληρης χώρας εγκυμονεί κι υποθάλπει πολλά δεινά, κι όταν η ταραχή που επιφέρουν, η δυσερμήνευτη πανδημία, η "troise " και τα επιβαλλόμενα διακρατικά κοινά πρωτόκολλα διαχείρισής της, τον μετατρέψουν σε ψυχική δυσλειτουργία με όση ενδοοικογενειακή βία αυτό συνεπάγεται.

Ελλάς ένα απέραντο .... κομείο.

O νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω!

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40223 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια