Απόψεις

“Μνημόνια και δημόσιο χρέος ή πώς ο ένας τα ρίχνει στον άλλον” / γράφει ο Τεύκρος

——-

Και όλα τα παραπάνω έγιναν στο όνομα του Δημόσιου χρέους, το οποίο όμως σήμερα εκτινάχτηκε  στο 197,1% του ΑΕΠ, ενώ όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια ήταν μόλις 129%

Τεύκρος

Η βασική δικαιολογία με την οποία οι τότε κυβερνώντες (ΠΑΣΟΚ) μάς έβαλαν στα μνημόνια ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος, το οποίο θεωρήθηκε μη διαχειρίσιμο. Για τον ίδιο λόγο ακολούθησαν και τα  άλλα δύο.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το 1ο ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, το 2ο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το 3ο, που επικύρωσε και τα δύο προηγούμενα, ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Κοινός παρονομαστής για όλους τους, ότι προεκλογικά άλλα έλεγαν!

Τα αποτελέσματα γνωστά. Εξαθλίωση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, φτώχεια, ανεργία, Δημόσια Υγεία και Παιδεία σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Αρπαγή του πλούτου από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με παράλληλη ενίσχυση  μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών.

Υποθήκευση της χώρας για… 99 έτη(!), με παράλληλη πώληση μεγάλου μέρους της Δημόσιας περιουσίας, και όλων των υποδομών.

Μεταφορά χιλιάδων ακινήτων  του Δημοσίου -άγνωστα ποια, κρυμμένα πίσω από κωδικούς- στο λεγόμενο Υπερταμείο, έτοιμα προς εκποίηση.

Μνημονιακοί νόμοι που μας ακολουθούν για τρεις γενιές τουλάχιστον.

Καθολική υποταγή στους “προστάτες” για έναν αιώνα και μετά βλέπουμε.

Και όλα τα παραπάνω έγιναν στο όνομα του Δημόσιου χρέους, το οποίο όμως σήμερα εκτινάχτηκε  στο 197,1% του ΑΕΠ, ενώ όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια ήταν μόλις 129%

Αφορμή για τα παραπάνω η  η χθεσινή τοποθέτηση  του  πρωθυπουργού  Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ο οποίος απευθυνόμενος  στον αρχηγό της  αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, είπε χαρακτηριστικά:

«Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο επώδυνη ήταν η κωλοτούμπα του Ιουλίου του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα πολύ ακριβά, και οι τράπεζες και η μεσαία τάξη την οποία, υπερφορολογήσατε για να χρηματοδοτήσετε το αχρείαστο τρίτο σας μνημόνιο. Αυτά για να σας θυμίζουμε κάθε φορά που θα μας λέτε με τόσο στόμφο πως αγωνιστήκατε να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια, στα οποία την βάλατε πιο βαθιά με τις τραγικές σας επιλογές», τόνισε, καταλήγοντας με την τριπλή επανάληψη του χαρακτηρισμού: «Είστε ψεύτης!».

Το όλο σκηνικό θυμίζει συγκατηγορούμενους σε δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες να αλληλοσπαράσσονται για να τα «ρίξει» ο ένας στον άλλον, μπας και βγει λάδι!  

———————–

Στον Μιλτιάδη

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας