Γυναίκα

Οι κανόνες του στυλ μετά τα 40

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται τι θα πρέπει να αλλάξει στον τρόπο που ντύνονται μετά από μια ηλικία. Τι πρέπει να προσέχουν για να είναι μοντέρνες αλλά και κομψές. Σαν πρώτο κανόνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να φοράει ό,τι της αρέσει, χωρίς να βάζει περιορισμούς ηλικιακούς ή άλλους. Το ίδιο ισχύει και για τα trends. Κανείς δεν είναι “υποχρεωμένος” να τα ακολουθεί –πόσο μάλλον να τα αποφεύγει. Εάν όμως θέλεις να είσαι σίγουρα καλοντυμένη μετά τα 40 (και σε κάθε ηλικία) μπορείς να ακολουθήσεις αυτά τα tips:

Επένδυσε σε βασικά κομμάτια

Για να απαντήσεις στην ερώτηση “τι θα φορέσω σήμερα;” άρχισε επιλέγοντας ένα βασικό κομμάτι, δηλαδή ένα από εκείνα τα ρούχα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της γκαρνταρόμπας σου. Είναι συνήθως σε ουδέτερη χρωματική γκάμα, από καλής ποιότητας υλικά και έχουν άψογη εφαρμογή, ενώ δεν είναι απαραίτητο να είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Αντιθέτως, μπορεί να τα πήρες πριν από πολλές χρόνια αλλά συνεχίζεις να τα φοράς γιατί είναι αυτό που λέμε “κλασικά”.

.

.

Αφού διαλέξεις το βασικό κομμάτι της ημέρας, συνδύασέ το με ένα πιο μοντέρνο και εμπλούτισε το look με μερικά αξεσουάρ. Έτσι, έχεις ένα κομψό outfit που αντανακλά το προσωπικό σου στυλ ενώ είναι ταυτόχρονα in fashion.

Ρίξε τους τόνους σε ένα υπερβολικά μοντέρνο κομμάτι

Το ζητούμενο για να υιοθετήσεις ένα κομψό στυλ μετά τα 40 είναι να βρεις την ισορροπία σε κάθε look. Έτσι, όταν θέλεις να κάνεις μια εμφάνιση μοντέρνα αλλά και classy αλλά όχι εξεζητημένη, δοκίμασε το εξής: Διάλεξε το πιο trendy από τα κομμάτια του look σε μια “ήσυχη” ή ουδέτερη απόχρωση.. Φυσικά, ισχύει και το αντίθετο: αν θες να φορέσεις ένα εντυπωσιακό χρώμα, προτίμησέ το σε ένα ρούχα σε απλή γραμμή κι ένα λιτό κόψιμο με άψογη εφαρμογή στο σώμα.

.

.

Δείξε  δέρμα, αλλά λίγο

Αφήνοντας ακάλυπτο ένα μέρος του σώματός σου δείχνεις αυτομάτως πιο νεανική. Προσοχή όμως: Θα δείξεις είτε πόδια είτε μπούστο, ποτέ και τα δύο. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει για όλες τις ηλικίες, γιατί είναι πιο σέξι και πολύ πιο θηλυκό να συνδυάζεις μια κοντή φούστα με ένα “σεμνό” τοπ ή ένα αποκαλυπτικό μπλουζάκι με ένα μακρύ παντελόνι. Μια  καλή ιδέα είναι επίσης να αφήσεις ακάλυπτους τους ώμους ή την πλάτη σου.

.

.

Βρες το τέλειο τζιν

Πολλές γυναίκες διστάζουν να φορέσουν τζιν παντελόνι από μια ηλικία και μετά, όμως δεν υπάρχει λόγος να απαρνηθείς το πιο πρακτικό και ευέλικτο από τα staples της γκαρνταρόμπας σου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να βρεις το ιδανικό τζιν για το σώμα σου. Σε γενικές γραμμές, απόφυγε τα πολλά διακοσμητικά στοιχεία, όπως τρουκς, κεντήματα κ.λπ. αλλά και τα ξεβάμματα. Ένα παντελόνι σε ίσια ή bootcut γραμμή από σκούρο ή μαύρο ντένιμ είναι τέλειο για μια γυναίκα με στυλ μετά τα 40.

.

.

Πες “ναι” στο δερμάτινο τζάκετ

Πάνω σε ένα νεαρό κορίτσι, ένα δερμάτινο τζάκετ είναι μια προφανής επιλογή, όμως σε μια πιο ώριμη γυναίκα είναι ένα κομμάτι που προσθέτει στυλ και νεανικό αέρα. Συνδύασέ το με ένα χαμηλών τόνων σύνολο σε basic αποχρώσεις και άφησε την αντίθεση ανάμεσα σ’ αυτό το ροκ κομμάτι και τα πιο “ενήλικα” ρούχα να κάνει τη διαφορά.

.

.

Κράτησε μια εντυπωσιακή τσάντα

Παρόλο που οι κλασικές τσάντες, όπως η Birkin της Hermes ή η Speedy bag της Louis Vuitton θα είναι πάντα τα αξεσουάρ που ονειρευόμαστε, δεν υπάρχει λόγος να μένουμε κολλημένοι σε κάποια διαχρονικά μοντέλα, ακόμα και μετά τα 40. Αντίθετα, τα all time classic αξεσουάρ είναι μεν πολύ κομψά αλλά δεν πετυχαίνουν να αφαιρέσουν χρόνια από την εικόνα μας –μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Γι’ αυτό, εμπλούτισε τη συλλογή σου με τουλάχιστον μία εντυπωσιακή, μοντέρνα τσάντα που θα κάνει αμέσως όλο το σύνολο να δείχνει πολύ πιο stylish. Οι επιλογές είναι πολλές και ο μόνος περιορισμός είναι το μπάτζετ σου.

.

.

Εμπιστεύσου τα all time classic prints

Λεοπάρ, snake print, κροκό, πουά, καρό… μπορείς να αντιμετωπίζεις αυτά τα ντεσέν σαν να ήταν ουδέτερα χρώματα. Με άλλα λόγια, μπορείς να τα συνδυάσεις με τα πάντα (ακόμα και μεταξύ τους). Τόλμησέ τα πάνω στα βασικά κομμάτια ή δοκίμασε να δώσεις μια πιο edgy νότα σε ένα λιτό σύνολο απλά προσθέτοντας μια snake print ζώνη ή ένα λεοπάρ φουλάρι.

.

.

madamefigaro.gr

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας