Κοινωνία Κορωνοϊός

ΠΟΕΔΗΝ: Ούτε ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα / Λίστα αναμονής για ένα κρεββάτι στη ΜΕΘ

——–

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η πληρότητα στις ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει κενή κλίνη ούτε για δείγμα.

Σε σύνολο 584 κρεβατιών ΜΕΘ πανελλαδικά οι κενές κλίνες είναι μόλις 58.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπήρχε καμία κενή κλίνη ενώ στην Ήπειρο τα κενά κρεβάτια είναι μόλις 2.

Μια κενή κλίνη υπάρχει τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο αντίστοιχα ενώ συνολικά στην Αττική οι άδειες ΜΕΘ είναι 19.

Το 90% αγγίζει η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο 85% υπολογίζεται η πληρότητα στην Αττική.

Επίσης, οι ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ υπολογίζονται σε 27. Από αυτούς περί τα επτά με εννέα άτομα ήταν μη διακινήσιμα.

Παράλληλα, 36 ασθενείς δεν νοσούν από κορωνοϊό αλλά βρίσκονται σε λίστα αναμονής  για την εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς αυτό κρίνεται απαραίτητο για την θεραπεία τους.

Μοναδική «αχτίδα αισιοδοξίας» η επιτάχυνση στους εμβολιασμούς, η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία,  έχουν κλειστεί  292.000 ραντεβού για πρώτη δόση σε 14 μέρες ενώ μόνο χθες κλείστηκαν 19.500.

68.000 πολίτες έχουν κλείσει  ραντεβού για την τρίτη «αναμνηστική» δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Υπολογίζεται με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 7 εκατομμύρια πολίτες θα είναι εμβολιασμένοι με μία δόση.

 topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας