Βέροια

Δήμος Βέροιας: «Απογραφείτε στην πόλη μας»

Εξαιρετικά σημαντική και πολύτιμη είναι η συμβολή όλων των δημοτών του Δήμου Βέροιας για την ανάπτυξη του τόπου μας, βάσει της Ελληνικής Απογραφής 2021. Το μήνυμα «Απογραφείτε στην πόλη μας» και τα αποτελέσματα της διαδικασίας είναι χρήσιμα τόσο για λόγους δημογραφικού ενδιαφέροντος όσο και για θέματα μείζονος σημασίας που έχουν άμεση σχέση με την κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων. Σημειώνεται πως από το αριθμητικό μέγεθος του πληθυσμού –και το πόσο μεγάλο είναι αυτό- θα προκύψουν οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία που θα διατεθούν για έργα υποδομής, για κοινωνικές δομές και πολιτιστικές δράσεις.

Ο Δήμος Βέροιας που αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Βέροιας, Αποστόλου Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος και περιλαμβάνουν τις 27 Τοπικές Κοινότητες και τους 41 οικισμούς, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης η οποία χρειάζεται να ενισχυθεί με στόχο την ευημερία των δημοτών και της πόλης μας.

Για τους τρόπους διενέργειας της Απογραφής 2021 η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

banner-article

Ροη ειδήσεων