Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 22χρονος ανεμβολίαστος στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» / διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

———

«Δεν φτάνει το προσωπικό, το λέω κατηγορηματικά δεν ενισχύθηκε, γίνονται ενισχύσεις από αλλά τμήματα, που σημαίνει ότι τα άλλα τμήματα αποδυναμώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας ακόμη νέος άνδρας, μόλις 22 ετών, έχασε την ζωή του λόγω κορωνοϊού, κατά την διάρκεια της χθεσινής (10/11) στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο 22χρονος νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του νοσοκομείου από τις 7 Νοέμβρη και είχε παροχή οξυγόνου, ενώ δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς έπασχε από άσθμα και παχυσαρκία.

Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα της πανδημίας, στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γεμάτες είναι και οι 125 απλές κλίνες του νοσοκομείου, ενώ στη ΜΕΘ η πίεση παραμένει, καθώς είναι πλήρεις και οι 18 κλίνες, με τρεις διασωληνωμένους ασθενείς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης χαρακτήρισε «πόλεμο» κάθε εφημερία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ «στην προηγούμενη εφημερία ήρθαν για εξέταση 160 ασθενείς και εισήχθησαν οι 80, άρα πάμε στο 40% με 50% εισάγονται για νοσηλεία».

«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι θα διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας, κάθε μέρα χειροτερεύει η εικόνα», υπογράμμισε ο Χρ. Τζελέπης. Πρόσθεσε ότι άνοιξε και άλλη κλινική στην προηγούμενη εφημερία για να καλύψει τα περιστατικά.

«Δεν φτάνει το προσωπικό, το λέω κατηγορηματικά δεν ενισχύθηκε, γίνονται ενισχύσεις από αλλά τμήματα, που σημαίνει ότι τα άλλα τμήματα αποδυναμώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

banner-article

Ροη ειδήσεων