Αγροτικά Τοπικά

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Την ανάγκη αποζημίωσης των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας για τις μεγάλες ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις υπογράμμισε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην Προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κ. Μαρία Παππά.

Επισκεπτόμενος το τοπικό γραφείο του Οργανισμού μαζί με πληγέντες καλλιεργητές της Ημαθίας ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις για το προϊόν της ντομάτας θα αποτελέσουν βαθιά ανάσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την αγροτική παραγωγή εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών ροδακίνων, νεκταρινιών και λοιπόν δενδροκαλλιεργειών από τους φετινούς ανοιξιάτικους παγετούς, επισημαίνοντας ότι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ταχύτατης καταβολής των σχετικών ποσών είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική ανακούφιση του αγροτικού κόσμου του νομού μας που θα έχει οριζόντιες ευεργετικές συνέπειες  στη συνολική οικονομική δραστηριότητα του Νομού.

Η κ. Παππά τόνισε στον Βουλευτή Ημαθίας ότι ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον παραγωγό.

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Τσαβδαρίδης είχε νωρίτερα συνάντηση με καλλιεργητές της τοπικής κοινότητας Λουτρού του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία αλλά και την προσδοκία τους για γρήγορες αποζημιώσεις με τον Βουλευτή να σημειώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία του ζητήματος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας