Κορωνοϊός

Ανάμεσα στους πρώτους νομούς και πάλι σε κρούσματα η Ημαθία – Βέροια: Ουρές έξω από φαρμακεία για rapid test

……………………….

Από χθες κιόλας φαινόταν πως η κατάσταση στην Ημαθία δεν έλεγε να βελτιωθεί, όσον αφορά στα κρούσματα. Το να φτάσουμε όμως στα 207 τα σημερινά, είναι κάτι που τρομάζει.

Με 8613 κρούσματα πανελλαδικά και με την Ημαθία να είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες περιοχές –  ανάλογα πάντα με τον πληθυσμό – , Κοζάνη και Πέλλα, η κατάσταση διαγράφεται εφιαλτική.

Και χθες που ξεκίνησαν τα μέτρα με τον έλεγχο των πολιτών πριν να μπουν οπουδήποτε, αλλά και σήμερα, φάνηκε πως κανείς δεν μπαίνει πουθενά χωρίς έλεγχο. Μπορεί αυτό να είναι κουραστικό για όλους φάνηκε όμως ότι ελέγχοντες και ελεγχόμενοι το έχουν αποδεχτεί σαν απόλυτα αναγκαίο. Έτσι δήλωσαν τουλάχιστον όσοι, με τους οποίους επικοινωνήσαμε.

Εκείνο όμως που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό ήταν ο κόσμος έξω από μικροβιολογικά κέντρα και προπαντός έξω από φαρμακεία. Συγκεκριμένα, όσες φορές και να περάσαμε έξω από φαρμακείο της πόλης δεν είδαμε λιγότερα άτομα από πέντε να περιμένουν. Χθες μάλιστα, μεσημέρι γύρω στις δύο, περίμεναν 10, υπομονετικά και αγόγγυστα, για να κάνουν το τεστ.

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά; Πως ναι μεν ο κόσμος έχει φοβηθεί και θέλει να δει αν είναι φορέας, αλλά και από την άλλη ότι πολλοί είναι ακόμα οι ανεμβολίαστοι που χρειάζονται το τεστ για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, γεγονός είναι πως ο εμβολιασμός θεωρήθηκε ασπίδα προστασίας – και είναι – δίνοντας κακώς την εντύπωση πως ο εμβολιασμένος είναι άτρωτος και επομένως δεν χρειάζεται να προσέχει, όπως παλιά.

Τα συμπεράσματα όμως είναι, δυστυχώς, αρνητικά.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας