Τοπικά

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να παραταθεί η ισχύς των Vouchers για τις σχολικές εκδρομές

——–

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ VOUCHERS ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ

Την άμεση παράταση της ισχύος των πιστωτικών σημειωμάτων (Vouchers) τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, τον Ιούνιο του 2022 προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό – που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Αναφορά του στη Βουλή, ο κ. Τσαβδαρίδης κοινοποίησε σχετική επιστολή της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδας η οποία τονίζει ότι τα συγκεκριμένα vouchers εκδόθηκαν από τα τουριστικά γραφεία έπειτα από έκδοση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 14/04/2020 που πρόσφερε μέσω της 18μηνης ισχύος τους (μέχρι και τις 05/11/2021) μία σημαντική οικονομική διευκόλυνση στα γραφεία αυτά, αντί της επιστροφής μετρητών στους γονείς για τις σχολικές εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Δυστυχώς όμως, όπως επισημαίνεται, η οικονομική κατάσταση των τουριστικών επιχειρήσεων σε αυτούς τους μήνες δεν έχει αντιστραφεί – παρά το άνοιγμα του τουρισμού – με αποτέλεσμα να κληθούν σε λίγες ημέρες να επιστρέψουν χρήματα που δεν έχουν στους γονείς των μαθητών.

Χρήματα, που όπως τονίζουν, και αυτοί με τη σειρά τους είχαν αποδώσει σε ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρίες για να διασφαλίσουν τον προγραμματισμό των εκδρομών, και τα οποία για διάφορους λόγους δεν τους έχουν επιστραφεί ακόμη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας