Κοινωνία Τοπικά

Παρεμβάσεις Π.Ε.: Ενημέρωση για την ολομέλεια προέδρων στη ΔΟΕ / Απόφαση για απεργία – αποχή τώρα!

Συναδέλφισσες/οι,

Στη χθεσινή ολομέλεια προέδρων που έγινε το Σάββατο 23/10/2021, συμμετείχαν 111 σύλλογοι από τους 133. Υπήρχαν 13 ΣΕΠΕ με αποφάσεις και από τις υπόλοιπες οι πρόεδροι μετέφεραν το κλίμα ή και τις αποφάσεις των παρόντων σε αυτές.

Εκφράστηκε με σαφήνεια το ηχηρό μήνυμα μέσα από τις συνελεύσεις τους είτε είχαν απαρτία είτε όχι, για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην Αξιολόγηση με επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από την Ομοσπονδία, στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος δράσης με απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε μια λογική συνολικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική και τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια του ΥΠΑΙΘ.

Οι Παρεμβάσεις δια των εκπροσώπων τους,  επισήμαναν  την ανάγκη για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ μετά τη λήξη της ολομέλειας ώστε να αποφασίσουν εκφράζοντας το ρεύμα της βούλησης των συναδέλφων για Απεργία/Αποχή.

Όμως  το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με ευθύνη των ΔΑΚΕ/ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ/ΔΗΣΥ αρνήθηκαν να πραγματοποιηθεί εκείνη την ώρα ανοιχτό ΔΣ της ΔΟΕ με διάφορες δικαιολογίες. Η ΑΕΕΚΕ- Αυτόνομο Δίκτυο αποχώρησαν πριν καν τελειώσει η ολομέλεια!!!

Οι Παρεμβάσεις, ξαναέθεσαν επιτακτικά την σύγκλιση του ΔΣ της ΔΟΕ. για την Κυριακή 24/10

Το αγωνιστικό πλαίσιο των Παρεμβάσεων Π.Ε. στην Ολομέλεια

-Επαναπροκήρυξη από ΔΟΕ Απεργίας-Αποχής, Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων στη μάχη αυτή είναι το κριτήριο της νικηφόρας έκβασης.
– Αντίστοιχα να καλέσει την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει και αυτή, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για μη αποδοχή του ν. Χατζηδάκη.
– Η ΔΟΕ να κηρύξει διευκολυντικές μονόωρες  στάσεις εργασίας στο εργασιακό που θα καλύπτουν τους συναδέλφους να μη συνεδριάσουν.
-24 απεργία με  πανελλαδική συγκέντρωση το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη
–  Όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, μαθητές και γονείς να συμμετέχουν σε πανεργατική διεύρυνση του μετώπου, με πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιεκαπιδευτικών νομοσχεδίων (ν. 4823 Κεραμέως-Χατζηδάκη).

Συναδέλφισσες/οι, ο αγώνας  για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και για το  δικαίωμα στην απεργία δεν  παίρνει αναβολές!ΔΟΕ

Απόφαση για απεργία/αποχή ΤΩΡΑ!

banner-article

Ροη ειδήσεων