Απόψεις

“Νεκροί στα ψυγεία των νοσοκομείων…” γράφει η Ειρήνη Δασκιωτάκη

 

………………..

Ειρήνη Δασκιωτάκη

“Νεκροί στα ψυγεία των νοσοκομείων”…
Βόμβα” από την ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορονοϊό παραμένουν μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων.”
20:06, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021( πηγή: enikos.gr)

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη ότι νεκροί  από κορονοϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

“Όπως επισημαίνει, οι συγγενείς μέσω δικηγόρων δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς, εάν δεν υποβληθούν πρώτα σε νεκροψία ώστε να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου.”

Έτσι, νεκροί από κορονοϊό παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, συμπληρώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος. Και αυτό γιατί οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων διαθέτουν ψυγεία συντήρησης κι έτσι δεν μπορούν να κρατούν νεκρούς επί πολλές ημέρες.”

Οι συγγενείς αμφισβητούν την  αιτία θανάτου!
Πόσο πολύ άραγε πείσμα, εγωισμός διακατέχει αυτά τα άτομα!

Αναρωτιέμαι:
“ Μήπως ανήκουν στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων που από την αρχή αρνήθηκαν την ύπαρξη του ιού, αρνήθηκαν ότι υπάρχει ως αρρώστια σοβαρή που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο;”

Ίσως πάλι θεωρούν ότι στιγματίζεται η οικογένεια, όταν κάποιος ασθενήσει και αποβιώσει εξαιτίας αυτής της ασθένειας και αυτοί ως άτρωτοι που είναι, που μάλλον θέλουν να φαίνονται ότι είναι  στον μικρόκοσμό τους, εξανίστανται και αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα.

Αν από την αρχή ήταν αρνητές,, συνεχίζουν να επιμένουν και τώρα! Αφού το είπαν μια φορά, ότι όλο αυτό είναι ένα στημένο ψέμα, τελείωσε!
Δεν αλλάζει!
Καμιά εμπιστοσύνη  στους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι ενημερώνουν σχεδόν καθημερινά στηριζόμενοι σε αληθή, τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία …
Δυστυχώς για πολλούς είναι φωνές που βοούν στην έρημο.
Άλλες φωνές αρέσκονται να ακούνε.

Ίσως πάλι να μην ισχύει τίποτε από όλα αυτά… Άβυσσος  η ψυχή των ανθρώπων …

Σας θυμίζω τη δεκατετράχρονη από τη Δράμα που νοσούσε μέρες στο σπίτι μέχρι που το οξυγόνο άρχισε να μειώνεται, της οποίας οι γονείς ήταν αρνητές και αντιεμβολιαστές και σώθηκε χάρη στη δυναμική  παρέμβαση ενός ευσυνείδητου γιατρού!

Αφήνουν τους νεκρούς στα ψυγεία των νοσοκομείων, επειδή πεισματικά επιμένουν να πιστεύουν, ότι οι δικοί τους άνθρωποι δεν πέθαναν από κορονοϊό και ότι υπάρχει ολόκληρη συνωμοσία…
Είναι αυτή των επιστημόνων που ψεύδονται, δεν ξέρω για ποιον λόγο, γνωματεύοντας  ότι πέθαναν από τον ιό, ενώ οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι  δεν έχουν πεθάνει από αυτό, αλλά από κάτι άλλο!

Ποιο άραγε είναι το επιχείρημα που μπορεί κανείς να υποστηρίξει σε αυτήν την περίπτωση;

Γιατί να πούνε ψέματα ότι πέθαναν από κορονοϊό;

Ποιο είναι το κέρδος τους;

Ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανόντων;
Λες και δεν έχει ξεπεράσει τα εκατομμύρια ο αριθμός των νεκρών σε όλον τον κόσμο…
Πώς αντέχουν, αυτή είναι η ουσία του θέματος, να αφήνουν τόσους μήνες τους νεκρούς άταφους;

“Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θεωρούσαν την έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς Ύβρη και είχαν μάλιστα φτιάξει και μια αλληλουχία καταστάσεων, που ακολουθεί την Ύβρη:
“Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις. Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβρη… Οι Θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες… Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους… Τελικά, και η Τίσις, η Καταστροφή τους!”( απόσπασμα από άρθρο του Άρη Τερζόπουλου)

Η διάσημη ανά τους αιώνες Αντιγόνη του Σοφοκλή, η βασική ηρωίδα του έργου του, αρνήθηκε να υπακούσει την διαταγή του Κρέοντα και να αφήσει άταφο τον Πολυνείκη, αδερφός της κι αυτός όπως ο Ετεοκλής, καθώς έκρινε πως ο σεβασμός στους νεκρούς είναι ένας ηθικός κανόνας που ξεπερνά, υπερβαίνει… και τις ανθρώπινες διαμάχες, αλλά και τους νόμους του Κράτους και τους άρχοντες που τους δημιουργούν.

Η Αντιγόνη ακολουθεί τον δικό της ηθικό κώδικα, δίνοντας την καταλυτική απάντηση  ότι: “την ταφήν επιβάλλει η άγραφη και ασάλευτη επιταγή των Θεών.”

Το μήνυμα είναι απλό και σαφές. Ο σεβασμός στους νεκρούς είναι υποχρέωση του πολιτισμένου ανθρώπου και αυτό που συμβαίνει με τους νεκρούς στα ψυγεία είναι, αν και κάποιοι θα προβάλλουν ενοχλημένοι  διάφορα επιχειρήματα, είναι κατά την άποψή μου, Ύβρις…

καλή εβδομάδα με υγεία

Ει. Δα.

( Το χαρακτικό που συνοδεύει το κείμενο είναι της Βάσως Κατράκη.)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας