Κόσμος

Σχολεία στέλνουν επιστολές στους γονείς: «Μην αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν το Squid Game»

 

Τα αυξανόμενα περιστατικά έντασης λόγω του Squid Game, ανάγκασαν τα σχολεία στην Βρετανία και στο Βέλγιο να κάνουν συστάσεις στους γονείς.

Το Squid Game σπάει… ταμεία στο Netflix αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα να θέτει υποψηφιότητα για να γίνει η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών. Το κακό όμως είναι -επειδή μιλάμε για σειρά με πολύ βία- πως την παρακολουθούν και αρκετά παιδιά.

Μάλιστα, το… κόλλημα που τρώνε είναι τόσο μεγάλο που όταν πηγαίνουν στο σχολείο ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα επεισόδια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποβάλλονται στις δοκιμασίες αυτές μόνοι τους.

Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση μεταξύ φίλων, αναγκάζοντας τα σχολεία να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς, προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν την σειρά αυτή.

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχει πέσει στην αντίληψή μας οτι αρκετά παιδιά βλέπουν το Squid Game στο Netflix. Παρατηρήσαμε οτι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών παίζουν τις δικές τους εκδοχές, κάτι που προκαλεί διαμάχες μεταξύ φίλων. Τα παιδιά που βλέπουν αυτή την σειρά, εκτίθενται σε ρεαλιστικές σκηνές βίας και δυστυχώς βγάζουν ανάλογες συμπεριφορές στο σχολείο. Θα ήθελα να σας επισημαίνω οτι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School, τονίζοντας οτι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ανάλογα περιστατικά δεν έχουν εμφανιστεί μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στο Βέλγιο. Εκπρόσωπος του Sandown School, μετά τα περιστατικά έντασης μεταξύ των μαθητών, ανακοίνωσε πως το σχολείο πρόσθεσε επιπλέον διδακτικές ώρες σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών και τους κινδύνους που υπάρχουν στο internet, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα.

gazzetta

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας