Γράμματα & Τέχνες Κοινωνία

Ο Έρασμος τίμησε την τρίτη ηλικία με ένα τρυφερό και συγκινητικό δρώμενο

……………….

“Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία”. Τρυφερή ωδή στο γήρας, “το γέρας της ζωής”

Δήμητρα Σμυρνή

Ήταν ο τίτλος του δρώμενου, με το οποίο ο Έρασμος, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης της Ημαθίας, τίμησε απόψε, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, τους ανθρώπους που ο χρόνος θέλησε να τους περιθωριοποιήσει, αλλά αυτοί αντιστέκονται και πρέπει να αντιστέκονται, γιατί η ζωή είναι ωραία και κάθε γεύση της είναι διαφορετική.

Ο Έρασμος εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών αλλά και κάθε ανθρώπου, με όπλα τον αγνό εθελοντισμό, την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση.

Μέσα στις δράσεις του ένας κύκλος είναι αφιερωμένος στην τρίτη ηλικία με στόχο την διαχείριση των συναισθημάτων των ηλικιωμένων και την προσπάθεια αναβάθμισης της ζωής τους.

Το Διαδραστικό Εργαστήρι έκφρασης που δημιουργήθηκε από τον Έρασμο , με όχημα την  μουσικοψυχοσωματική προσέγγιση, υποστηρίχτηκε και υλοποιήθηκε από τους Μήτσιου Ευμορφία ψυχολόγο, Λαζαρίδου Ολυμπία κοινωνική λειτουργό, Κατερίνα Σωτηρίου μουσικό, Χαλάτση Κων/νο υπάλληλο γενικών καθηκόντων και Γούλα Παρασκευή συντονίστρια του έργου.

Η όλη δράση, όπως και το διαδικτυακό δρώμενο, που που παρουσιάστηκε απόψε, χρηματοδοτήθηκε από το ΤΙΜΑ- Κοινωφελές Ίδρυμα, που στηρίζει δράσεις για την τρίτη ηλικία, με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Δαμιανίδου να προλογίζει.

Τα εξαιρετικά κείμενα και η εμπνευσμένη σκηνοθεσία ήταν της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πασιοπούλου, που έχει αφιερώσει εντυπωσιακές ανάλογες δουλειές της στον Έρασμο και στο παρελθόν.

Κείμενα, όπου ο Ελύτης συνυπήρχε με την Αλκυόνη Παπαδάκη ή μελωδίες, όπου ο Χατζιδάκις συμπορευόταν με την Καραΐνδρου   και τη Ρεμπούτσικα, οδήγησαν 34 συμπολίτες μας από τη Βέροια και τη Μελίκη να αυτοσχεδιάσουν, πάντα κάτω από την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Πασιοπούλου, που έβγαλε από τον καθένα δυνατότητες που δεν υποψιαζόταν.

Δρώμενο τρυφερό, συγκινητικό, με υψηλή αισθητική, καμωμένο με καλλιτεχνική άποψη, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που θέλουν και πρέπει να ξαναγίνουν και πρωταγωνιστές στη ζωή.

Με τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους, μέσα στον καθρέφτη της ζωής, όπου έβλεπαν τη συνέχειά τους, οι καθημερινοί ήρωες του δρώμενου θύμισαν σε όλους ποιοι ήταν, ποιοι είναι και το μεγάλο “ευχαριστώ”, που τους οφείλουν οι επόμενες γενιές.

Μια ακόμη δράση του Έρασμου που αξίζει τον έπαινο, γιατί κατορθώνει να ευαισθητοποιεί τους πολίτες με πολλούς τρόπους και βέβαια και μέσα από την Τέχνη.

……………………….

…………………………

 

banner-article

Ροη ειδήσεων