ΚΚΕ: Νέος αυταρχικός κατήφορος του υπουργείου “Παιδείας” / Απαράδεκτη η αγωγή στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών

-----

Η απαράδεκτη αγωγή της υπουργού “Παιδείας”, κ. Κεραμέως ενάντια στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών που, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, θέτουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Αφού η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τα αντιδραστικά της σχέδια, γιατί βρήκε μπροστά της τις καθολικές συλλογικές αποφάσεις άρνησης των εκπαιδευτικών, προχωρά τώρα σε νέο αυταρχικό κατήφορο.

Τόσο “πεισμένη” είναι η εκπαιδευτική κοινότητα από τις “κοσμογονικές αλλαγές” του υπουργείου “Παιδείας” που η κυβέρνηση επιστρατεύει το μαστίγιο για να εφαρμοστούν! Μετά τα υποκριτικά “ευχαριστώ” στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό και στις διαδικασίες της τηλεκπαίδευσης, τώρα τους σέρνει στα δικαστήρια!

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι η κυβέρνηση.

Είναι αυτοί που έδωσαν τη μάχη για να κρατήσουν τα παιδιά μια στοιχειώδη επαφή με τη μορφωτική διαδικασία, όταν το υπουργείο “Παιδείας” δεν έπαιρνε -όπως δε συνεχίζει να παίρνει- ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και ανοιχτά σχολεία που θα στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε τους βήμα και για κάθε τους ανάγκη.

Η νέα επίδειξη πυγμής του υπουργείου “Παιδείας” και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, δεν θα επιτρέψει το σχολείο να μετατραπεί σε μαγαζί όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 41488 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια