Εργασία Τοπικά

Μ-Λ ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη νηματουργία “Βαρβαρέσος”

——

Η εργατική τάξη της περιοχής, και της χώρας μας, πλήττεται σοβαρά από τις συνέπειες της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής που με ευλάβεια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εις βάρος της. Η πολιτική αυτή ξεθεμελιώνει και τα ελάχιστα δικαιώματα που  έχουν απομείνει στους εργάτες και το τελευταίο διάστημα με κυβέρνηση Μητσοτάκη – ΝΔ η επίθεση είναι ανηλεής.

Στην περιοχή μας στο μάτι του αντιλαϊκού, αντεργατικού κυκλώνα βρίσκονται αυτήν την περίοδο οι εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ» στη Νάουσα. Συγκεκριμένα βρίσκονται αντιμέτωποι με το αίσχος της απλήρωτης εργασίας για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Για το λόγο αυτό, όπως και για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ και σειρά άλλων αιτημάτων, πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα κινητοποιήσεις, με πρόσφατη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Ως Μ-Λ ΚΚΕ (ΗΜΑΘΙΑΣ) εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της επιχείρησης. Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ πρέπει να δυναμώσει. Οι αγώνες της εργατικής τάξης μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.  Δύναμη και όπλο της εργατικής τάξης υπήρξε πάντοτε η οργάνωσή της, η συσπείρωση στα σωματεία της, η καταδίκη κάθε είδους αυταπατών, η αλληλεγγύη,  ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή κάθε πολιτικής που είναι υπεύθυνη  για τα τραγικά της προβλήματα και αδιέξοδα, η αγωνιστική διεκδίκηση μιας άλλης ζωής.  Και σήμερα ο μαζικός, οργανωμένος, διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας  ενάντια στην πολιτική που πριμοδοτεί προκλητικά την ολιγαρχία και επιφυλάσσει φτώχεια και βούρδουλα για το λαό και την εργατική μας τάξη, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

 

Μ-Λ ΚΚΕ (ΗΜΑΘΙΑΣ)

Βέροια 26 Σεπτέμβρη 2021

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας