Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Κάλεσμα των εργαζόμενων στην πύλη του Νοσοκομείου”, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

Φωτογραφία αρχείου

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους,  τους αγρότες ,  τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 10:00 στην πύλη του Νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση με την επιβολή του μέτρου της αναστολής εργασίας που εφαρμόζεται από 1/9 για όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που φέρει  στην όλη διαχείριση της πανδημίας και να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους υγειονομικούς και τον λαό.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που:

  • Δεν πήραν κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας , μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μια νόσου, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την πρωτοβάθμιας υγείας και εξαντλώντας το υγειονομικό προσωπικό.

  • Δεν έχουν επιτάξει εδώ και δύο χρόνια τις ιδιωτικές κλινικές αντίθετα τους δίνουν δωράκια για να αυξάνουν τα κέρδη μέσα στην πανδημία , την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στο κόκκινο.

  • Δεν έχουν επιβάλλει κανένα μέτρο προστασίας  στους χώρους δουλειάς , στα μέσα μαζικής μεταφοράς στα σχολεία.

  • Δηλώνουν χωρίς ίχνος ντροπής ότι είναι πολλά δύο νοσοκομεία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και προετοιμάζουν το κλείσιμο νοσοκομείων (μέσα σε αυτά και το νοσοκομείο της Νάουσας.)

Η κυβέρνηση είναι αυτή  που με τις παλινωδίες  στην διαχείριση της πανδημίας   έχει δημιουργήσει σύγχυση και φόβο σχετικά με το εμβόλιο στους υγειονομικούς και τον λαό. Μετατρέποντας τον εμβολιασμό από όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και  εξαγοράς. Κουνώντας για άλλη μια φορά το δάχτυλο στους υγειονομικούς , που όλο το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν το βάρος της πανδημίας στις πλάτες τους , δίνοντας την μάχη με τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Δεν θα τους περάσει !

Θα μας βρουν μπροστά τους.

Το εργατικό κέντρο Νάουσας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν την μάχη να μην περάσουν οι αντιδραστικοί νόμοι της κυβέρνησης. Να μην βγει σε αναστολή η απολυθεί κανένας  εργαζόμενος από τα νοσοκομεία που ήδη στενάζουν.  Να παλέψουμε για την υγειά των συγχρόνων αναγκών μας.

Διεκδικούμε:

  • Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας υγειονομικός . Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/9  10:00πμ

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας