Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο τη Τρίτη 20 Ιουλίου / Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Φωτογραφία αρχείου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τα συνδικάτα , σε συλλαλητήριο τη Τρίτη 20/7 στις 20:00μμ στη Κεντρική Πλατεία στη Νάουσα

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει το βάρος της ευθύνης της διασποράς στους ίδιους τους εργαζόμε­νους, στη νεολαία. Όμως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού εδώ και μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και συνολικά της προστασίας του λαού, αφού αυτά δε χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

Οι απειλές  απόλυσης με  το πρόσχημα του μη εμβολιασμού που εξαπολύουν οι μεγαλοεργοδότες σε εργοστάσια της περιοχής δεν θα περάσουν!

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της μεγαλοερδοσίας να ρίξουν  το βάρος της ευθύνης στους εργαζόμενους και να αξιοποιήσουν το γεγονός για να προχωρήσουν σε απολύσεις δεν πρόκειται να περάσουν. Η διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ακόμα πιο έντονα τι σημαίνει να πάνε πίσω  οι λαϊκές ανάγκες  , για τις  ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

Η έλλειψη  εμπιστοσύνης των εργαζομένων στο ζήτημα της διαχείρισής της πανδημίας αλλά και του προγράμματός εμβολιασμού είναι αποτέλεσμα της απουσίας ενός ενιαίου σχεδίου που θα είχε σκοπό  την υπεράσπιση της υγείας του λαού και όχι την εξυπηρέτηση  της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων  , των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δεν πήραν εδώ και ενάμισι χρόνο ούτε ένα μέτρο για την θωράκισή του δημοσίου συστήματος υγείας, γιατί όπως αποδεικνύεται η υγεία του λαού για αυτούς υπολογίζεται ως περιττό κόστος.

Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις.

Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία .

  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας