Περιβάλλον Τοπικά

Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο: Κίνδυνος Θάνατος ονείρων, ζωών… / Γινόμαστε Βουνό για το Βουνό μας

—————

Κίνδυνος Θάνατος ονείρων, ζωών… Ακόμη μια αυτοψία μας, ακόμη μια απογοήτευση, ακόμη μια Κυριακή αφιερωμένη στη σύγκριση μεταξύ Φύσης και ανεξέλεγκτης ανέγερσης τερατουργημάτων.

Ξηρολίβαδο, από 10 χρονών παιδιά μέχρι 80 χρονών έφηβοι, σε μια γλυκιά ανάβαση από μικρούς παραδείσους σε σεληνιακά τοπία.

Να μας δυναμώνει, να μας πεισμώνει, ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ. Δεν πουλάμε δεν πουλιόμαστε. Δεν μας πείθετε, πάρτε το χαμπάρι…

Με το τέλος της Πεζοπορίας και Συνάντησης στο Ξηρολίβαδο, αφήνοντας πίσω τη φρίκη των ανεμογεννητριών, μια ομάδα θέλησε να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδρομή του Θανάτου των ψευτοΑΠΕ προς το Σέλι.

Με τις εναλλαγές της φύσης, απ’ τη μια πλούσια δάση, κι απ’ την άλλη γαλήνια λιβάδια. Ζωή!!! Αλλά στις κορφές, διάσπαρτοι, νέοι, πανύψηλοι, ανεμολογικοί ιστοί, προάγγελοι του Ολέθρου! Αυτός πρέπει να αποφευχθεί!! Και πόση χαρά, που κι αυτήν την φορά, νέοι συναγωνιστές-τριες ήταν μαζί μας!

Στη εκεί Συνάντηση, συζητήσαμε κι αποφασίσαμε Ανοιχτή Συνέλευση στη Βέροια, κάμπινγκ και Παρέμβαση της Παναγιάς στο Σέλι, προετοιμασία νέας Συναυλίας! Όσοι-ες ενδιαφέρονται, θα χαρούμε να είναι μαζί μας στις δράσεις και Αγώνα μας: Για τη Σωτηρία του Βερμίου και της Φύσης της Χώρας μας!!!

Χ.Τ. /  SOS Βέρμιο

banner-article

Ροη ειδήσεων