Βέροια

Να λειτουργήσει ξανά το Αγροτικό Ιατρείο στη Βεργίνα ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στη Βεργίνα ζητάει με Αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Γνωστοποιώντας το σχετικό αίτημα – έκκληση της Τοπικής Κοινότητας Βεργίνας ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι το εν λόγω αγροτικό ιατρείο παραμένει κλειστό επί μήνες λόγω ελλείψεως αγροτικού ιατρού, έπειτα και από την εμφάνιση της πανδημίας.

Σημειώνει δε ότι η μη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή καθώς αυτό εξυπηρετούσε όχι μ όνο τις πολλαπλές ανάγκες των κατοίκων αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών του φημισμένου αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας αλλά συνέδραμε ουσιαστικά και στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία πλέον έχει δυσχερανθεί ιδιαίτερα.

Αναλυτικά η κατατεθείσα Αναφορά του Βουλευτή Ημαθίας είναι η εξής:

12-7-2021

Προς:

Τον Υπουργό Υγείας

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα: Επαναλειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στη Βεργίνα

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα Αναφορά σας γνωστοποιώ το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Βεργίνας του Δήμου της Βέροιας για επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου της περιοχής, το οποίο και παραμένει κλειστό επί μήνες λόγω ελλείψεως αγροτικού ιατρού, έπειτα και από την εμφάνιση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η μη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή καθώς αυτό εξυπηρετούσε όχι μ όνο τις πολλαπλές ανάγκες των κατοίκων αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών του φημισμένου αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας αλλά συνέδραμε ουσιαστικά και στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία πλέον έχει δυσχερανθεί ιδιαίτερα.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένο ότι το Αγροτικό Ιατρείο Βεργίνας αποτελεί ένα απολύτως αναγκαία δομή υγείας σε μία περιοχή που αποτελεί εμβληματικό σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό κάθε χρόνο, παρακαλώ όπως στο μέτρο των δυνατοτήτων σας επιλύσετε το ζήτημα αυτό, βάζοντας τέλος στην αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

banner-article

Ροη ειδήσεων