Βράβευση νικητών μαθητικού διαγωνισμού από την ΕΜΙΠΗ / "Η Επανάσταση στη Μακεδονία 200 χρόνια μετά" 

----------

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο, λόγω της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης, στο γραφείο της Ε.Μ.Ι.Π.Η., η βράβευση των νικητών του μαθητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α΄/Βαθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με την ιστορία του τόπου, να γνωρίσουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μακεδονία και ειδικότερα στη Νάουσα κατά την επανάσταση των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία τους για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της εποχής καθώς και για την ιστορική εξέλιξη μέχρι την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην απονομή ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Δημήτριος Πυρινός και η κα Αικατερίνη Αναστασίου – Εικαστικός, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Οι νικητές και τα δώρα του διαγωνισμού είναι τα εξής:

α) Μαθητές Γ΄ – Δ΄ Δημοτικού:

1ο Βραβείο: Εμβαλωματή Ευθυμία του Αναστάσιου με ζωγραφικό έργο /Δ’ Τάξη-9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας: 1 Tablet

2ο Βραβείο: Κουτής Κωνσταντίνος του Αλέξανδρου με ζωγραφικό έργο /Γ’ Τάξη-8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας: Ασύρματα ακουστικά

β) Μαθητές Ε΄ – Στ΄ Δημοτικού:

1ο Βραβείο: Φουδούλης Κωνσταντίνος του Αντωνίου με video art /Ε’ Τάξη-Δημοτικό σχολείο Λευκαδίων: 1 Tablet

2ο Βραβείο: Τζιούρτζια Ευφροσύνη-Θωμαή του Αντωνίου με κολάζ /Στ’ Τάξη-4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: Ασύρματα ακουστικά

Παράλληλα τα παιδιά έλαβαν και ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό από ένα αντίτυπο της νέας έκδοσης της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Μια φορά κι’ έναν καιρό στη Νάουσα στα 1822».

Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Δρ. Εμμανουήλ Ξυνάδας

Πρόεδρος Δ.Σ.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40255 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια