Αστυνομικό Δελτίο

Πέλλα: Συνελήφθη ένα άτομο για λαθραία καπνικά προϊόντα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 184.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 18 κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη χθες (25 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να οδηγεί όχημα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 120.000 τεμάχια τσιγάρων), για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, στην οικία του, αλλά και σε ημιτελή οικία που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.240 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 64.800 τεμάχια τσιγάρων) και 374 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκε, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 9.240 λαθραία πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 184.800 λαθραία τεμάχια τσιγάρων) και 374 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 18 κιλών και 700 γραμμαρίων.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

banner-article

Ροη ειδήσεων