Τοπικά

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς

——-

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας,

Ολοκληρώνεται μια σχολική χρονιά διαφορετική, δυσκολότερη για πολλούς, μια χρονιά επαναπροσδιορισμού αξιών και στάσεων ζωής, μια χρονιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές και η αποφασιστικότητά μας.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν συνοδοιπόρος και βοηθός σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Το σχολείο κλήθηκε να αποτελέσει και πάλι τον χώρο πρωτοπορίας, ως προς τη σωστή λήψη των μέτρων πρόληψης και προστασίας, για την ορθή αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Είχαμε χρέος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, να βρίσκονται στο φυσικό χώρο εκπαίδευσης, με όλα τα μέσα προστασίας, κατά το μεγαλύτερο δυνατόν χρονικό διάστημα. Προστατεύσαμε και τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Διασφαλίσαμε όχι μόνο το αγαθό της παιδείας αλλά και της υγείας. Με εγρήγορση, ετοιμότητα και ευελιξία, με χρήση όλων των σύγχρονων μέσων εκπαίδευσης , περνώντας σε μια νέα ψηφιακή εποχή, αξιοποιήθηκε ο χρόνος στο μέγιστο δυνατόν.

Η πανδημία ήταν πρωτόγνωρη, είχε μια δυναμική μορφή με καθημερινές αλλαγές, που καθιστούσε δύσκολη μια πάγια τακτική αντιμετώπισης από κεντρικό επίπεδο όλους αυτούς τους μήνες. Βρισκόταν, όμως πάντα η καλύτερη λύση από τις ομάδες διαχείρισης της πανδημίας στις σχολικές μονάδες όπως και από τη Δ/νση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική κοινότητα νίκησε την πανδημία, τα μεμονωμένα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, έκλεισαν προληπτικά τμήματα και σχολεία, με όλα όσα προέβλεπε το πρωτόκολλο διαχείρισης της πανδημίας,  χωρίς να καταγράφεται πουθενά συρροή κρουσμάτων εντός σχολικού χώρου.

Δεν ξεχνάμε τους γονείς και κηδεμόνες που με υπομονή και δύναμη στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε όλη αυτήν την δοκιμασία. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες λοιπόν ξανά σε κάθε έναν που συνέβαλε από τη μεριά του στην ορθή διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς σχολικής χρονιάς.

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας. Να ευχηθώ λοιπόν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο, έτοιμοι και πάλι, με νέες εμπειρίες και δεξιότητες.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας