Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κλιμακώνουμε με νέα Απεργιακή Συγκέντρωση, Τετάρτη 16 Ιουνίου

Φώτο αρχείου

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

Κλιμακώνουμε με νέα Απεργιακή Συγκέντρωση τη Τετάρτη 16/6 12:00μμ στη Κεντρική Πλατεία.

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου  χαιρετίζει τους εργάτες και εργάτριες του Νομού μας που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη  της απεργίας  έχοντας  απέναντί τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς  και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Τους συναδέλφους που  γύρισαν την πλάτη  σε  επικοινωνιακούς μηχανισμούς κυβέρνησης  και  εργοδοσίας   και έστειλαν   παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!».

Οι μαζικές  απεργιακές συγκεντρώσεις στο Νομό και σ’ όλη την Ελλάδα στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας και βάζουν  τη  βάση για κλιμάκωση.

Έδειξαν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, κόντρα στην κυβερνητική ρητορεία που θέλει να κάνει το άσπρο μαύρο. Όσα επιχειρήματα όμως  και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

  • Δεν είναι  «σύγχρονο και προοδευτικό»  η  νομιμοποίηση  της απλήρωτης δουλειάς ,  η κατάργηση  του  8ωρου  και της Κυριακής  αργίας , το δικαίωμα οι  εργοδότες  να μας απασχολούν   περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

  • Δεν είναι  «σύγχρονο και προοδευτικό»  να απεμπολήσουμε    κατακτήσεις που η εργατική τάξη τις κέρδισε με αίμα πριν 100 και πλέον χρόνια.

Τους απαντάμε:

Πραγματική απάντηση απέναντι στις “ανατροπές του αιώνα” της κυβέρνησης μπορεί να δώσει μόνο η συλλογική, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στην στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής όπως αντιστοιχούν η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας  στον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε:

Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο που χτυπάει  το δικαίωμα στη απεργία και  βάζει  νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, μαχητικά, μαζικά!

Δεν υποχωρούμε! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Στις 16 Ιούνη να δυναμώσει το απεργιακό ποτάμι κόντρα στο κλίμα εφησυχασμού και ηττοπάθειας της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και των όμορων Εργατικών Κέντρων του Νομού . Κόντρα στη λογική «θα λογαριαστούμε μετά» και «οι απεργίες δεν έχουν νόημα» που προωθούν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα του κεφαλαίου.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς. Είναι με τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου!

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα με την ίδια ορμή, ακόμα πιο μαζικά,  ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία και της νέας απεργίας την Τετάρτη 16 Ιούνη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο και χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν τον αγώνα τους, στους χώρους δουλειάς, να σημάνει συναγερμός. 

  • Οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα που αγωνιούν για το πόσα μεροκάματα θα κάνουν φέτος λόγω των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή , ενώ την ίδια στιγμή δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες με χαμηλά μεροκάμματα και περιμένουν με το σταγονόμετρο τα ένσημα για να πάρουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

  • Οι εργαζόμενοι στη Νηματουργία Βαρβαρέσος , οι οποίοι βιώνουν στο πετσί τους την απληρωσιά και αντιστέκονται στα « καλέσματα» της εργοδοσίας να βάλουν πλάτη στους σχεδιασμούς της , ώστε να τους εκμεταλλευτεί ακόμη πιο σκληρά στο μέλλον με το πρόσχημα της «υγιούς επιχείρησης».

  • Οι εργαζόμενες στη καθαριότητα και τη σίτιση στο Νοσοκομείο που ζουν με το άγχος της ανασφάλειας για το αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα , που καλούνται να βάλουν ακόμη μια φορά πλάτη , να υπομείνουν τον εργολάβο , τη μείωση μισθού, την ίδια στιγμή που καλύπτουν αναγκαίες θέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους καθημερινά.

  • Οι νέοι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά καταστήματα , οι οποίοι καλούνται να μην απαιτούν και λόγω της έλλειψης πείρας βλέπουν τα δικαιώματα τους σε μισθούς, ένσημα να γίνονται σμπαράλια.

  • Οι εργαζόμενοι στο Δήμο οι οποίοι ζουν την ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Όλοι  αυτοί οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν απέναντι σ΄ αυτή τη πρόκληση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ –  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ στις 12μμ στην Κεντρική Πλατεία

Το απόγευμα στις 19:30μμ στον Προαύλιο χώρο του Εργατικού κέντρου καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης σε Σύσκεψη ενάντια στην καταστροφή του Βερμίου και την Ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας