Κοινωνία Πολιτική

ΚΚΕ: Νέες αντικειμενικές αξίες, ένας ακόμα κρίκος στην κλιμάκωση της φοροαφαίμαξης / άμεση κατάργηση ΕΝΦΙΑ

—–

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κι οδηγούν σε αλματώδεις αυξήσεις σε πολλές λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και της χώρας, είναι ένας ακόμα κρίκος στην κλιμάκωση της φοροαφαίμαξης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, μέσα απ’ τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους ακινήτων.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που περιορίζεται μόνο στο εργαλείο των αντικειμενικών αξιών, με τη ΝΔ να αναμασά τον περιβόητο “εξορθολογισμό”, φέρνοντας κραυγαλέα παραδείγματα ως επιχειρήματα, και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηλιτεύει “τη χρονική στιγμή” που επίλεξε η κυβέρνηση, συγκαλύπτει τον ίδιο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της φορολογίας των ακινήτων συνολικά. Συγκαλύπτει το ίδιο το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που διαμόρφωσαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική φορολογεί δυσβάσταχτα τη λαϊκή κατοικία αφήνοντας αφορολόγητα τα ακίνητα και τα κέρδη του κεφαλαίου κι επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης, ειδικά σε τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως αυτές που μπήκαν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών πρόσφατα.

Η αντιλαϊκή φορολογική πολιτική στα ακίνητα και γενικότερα δεν χωράει βελτιώσεις. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, να διεκδικήσει για την άμεση κατάργηση του αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ με τη μεταφορά των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας