Πολιτισμός

Το μουσικό συγκρότημα Μπούσουλας για άλλη μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας με τη διαδικτυακή του συναυλία

…………………….

Γνωστή η ευαισθησία που διαθέτει ο Μπούσουλας στα κοινωνικά θέματα και η προσφορά της καλλιτεχνικής του παρουσίας με την οποία τα στηρίζει.

Με τη διαδικτυακή συναυλία “…και ανθίσανε οι δρόμοι” που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, το μήνυμα που έστειλε ο Μπούσουλας ήταν “κανείς μόνος, είμαστε όλοι μαζί”. Αυτή η προβολή του μηνύματος για συλλογική δράση προκαλεί σαφώς ένα αίσθημα αισιοδοξίας στον δύσκολο δρόμο που όλοι διανύουμε στον ένα χρόνο της πανδημίας, με τα αποτελέσματά της να είναι εντονότερα σε κείνους που χτυπήθηκαν ακόμη περισσότερο οικονομικά, όπως η αγορά και το καλλιτεχνικό δυναμικό του κάθε τόπου.

Στηρίζουμε με τη μουσική μας όλους τους επαγγελματίες συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πανδημία και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.

Σπάμε για άλλη μια φορά την καλλιτεχνική σιγή που βιώνουμε στην πόλη μας τους τελευταίους μήνες καλώντας και άλλες καλλιτεχνικές ομάδες να κάνουν το ίδιο.

Αλληλεγγύη στους επαγγελματίες καλλιτέχνες που αποκλείονται “ενορχηστρωμένα” από την εργασία!” δήλωσε ο Μπούσουλας.

Συνδιοργανωτές του είχε τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας, τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης-Ψυχαγωγίας Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Μάγδα Πένσου και η Μαρία Θεοχαροπούλου στο τραγούδι, ο Γιάννης Μπαλιάκας στο κλαρίνο και ο Βασίλης Μπουρουτζήκας στο μπουζούκι και το λαούτο.

Η ποιότητα του συγκροτήματος είναι δεδομένη, καθώς και το πάθος με το οποίο διοργανώνει τις ζωντανές ή διαδικτυακές συναυλίες του.

Τα κομμάτια που επέλεξαν αυτήν τη φορά οι καλλιτέχνες με επιμέλεια του Μιχάλη Ρίζου  ήταν και πάλι ένα μουσικό σύνολο με πολλά χρώματα, όπου είχε τη θέση του το δημοτικό τραγούδι πλάι στο έντεχνο και όπου η ηλεκτρική κιθάρα μπορούσε να συμπορεύεται με το κλαρίνο περίφημα.

Με τον ιδιαίτερο δικό της τρόπο να αποδίδει κορυφαία τραγούδια η Μάγδα Πένσου όπως το “Θεός αν είναι” ή το “Κι εσύ Ελένη” και με τη διαυγή φωνή της η Μαρία Θεοχαροπούλου να τραγουδά πλάι στον Μιχάλη Ρίζο με τον Κωστή Ρίζο στο πιάνο και στη φωνή, η συναυλία κύλησε όχι μόνο ευχάριστα αλλά και με την ζητούμενη συναισθηματική διεργασία της στήριξης, στην οποία απέβλεπε

Εξαιρετικοί όλοι οι μουσικοί που συνόδεψαν τις φωνές με πρωτότυπο φόντο την νυχτωμένη Βέροια, όπως φαίνεται από το roof garden του Ξενοδοχείου Μακεδονία.

Επιμελημένη και η δουλειά που έγινε στο  video, που όχι μόνο δεν το αδίκησε καλλιτεχνικά, αλλά το ανέδειξε και με την προσθήκη κάποιων φωτογραφιών από την πόλη, που προσέδωσαν τοπικό χαρακτήρα στο σύνολο.

Μια συναυλία που πέτυχε το στόχο της, αυτόν της ενημέρωσης, της συμπαράστασης και της προβολής του ντόπιου δυναμικού.

far

……………

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας