Τοπικά

Απ. Βεσυρόπουλος: Ενισχύονται και δεν αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

———

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

————

Δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου:

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε απλά και ξεκάθαρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κάποιοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση, διακινώντας  ανακρίβειες για τα Νοσοκομεία της Ημαθίας.

Δυστυχώς για αυτούς, εγώ έχω συνηθίσει να απαντάω με στοιχεία.

Και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Μονάδες Βέροιας και Νάουσας, όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκαν αλλά, αντίθετα, ενισχύονται με προσωπικό από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα:

  • Το Νοσοκομείο της Βέροιας ενισχύθηκε με 9 μόνιμους γιατρούς, 13 επικουρικούς και 49 ειδικευόμενους. Συνολικά 71 νέοι γιατροί ενισχύουν πλέον το έργο του.

  • Το Νοσοκομείο της Νάουσας ενισχύθηκε με 8 μόνιμους γιατρούς, 8 επικουρικούς και 25 ειδικευόμενους. Συνολικά 41 νέοι γιατροί ανήκουν στο δυναμικό του.

  • Αντίστοιχη ενίσχυση με νοσηλευτικό, μόνιμο, επικουρικό προσωπικό αλλά και με προσωπικό μέσα από το πρόγραμμα των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ, υπήρξε και για τις δύο Μονάδες της Ημαθίας.

Όλοι πλέον μπορούν να αντιληφθούν ότι πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύεται έμπρακτα, είναι η ενίσχυση των δύο Μονάδων της Ημαθίας.

Η προσπάθεια αυτή δεν σταματά εδώ,  είναι διαρκής, αποτυπώνεται στο παρόν και θα αποτυπωθεί με έργα και στο μέλλον.

Επιβεβαιώνεται και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία είχα επικοινωνία .

Σημειώνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης ακόμη 8 μόνιμων γιατρών για τις Μονάδες Βέροιας και Νάουσας.

Υπενθυμίζω ότι από τον Μάρτιο του 2020 έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο αξονικός τομογράφος της μονάδας Νάουσας ο οποίος είναι στελεχωμένος  με επαρκή και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τα Νοσοκομεία της Ημαθίας, ενισχύθηκαν με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες βαρέως τύπου, συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης) ενώ βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η διαγωνιστική διαδικασία για την εγκατάσταση δυο υπερσύγχρονων ψηφιακών ακτινολογικών.

Ο χώρος της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται ούτε για κινδυνολογία ούτε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οφείλουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να σέβονται την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία».

banner-article

Ροη ειδήσεων