Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα

——–

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην κατατεθεί!

Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Σε αυτή την προσπάθεια, για άλλη μια φορά προσπάθησε να βάλει εμπόδια, η πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, ηγεσία της ΓΣΕΕ, κομμάτι των οποίων αποτελούν και οι Πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και όμορων Νομών.

Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στη χθεσινή  ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής εργατοπατερίστικης ομάδας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδας Βασιλόπουλου.

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τους ισοπεδώσει και να τους προσφέρει βορά στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Ο σχεδιασμός τους δε θα περάσει! Τα εργατικά συνδικάτα θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να δημιουργηθεί και να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο, για να κλιμακωθεί ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά τους χέρια.

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα κάθε συνδικαλιστή και συνολικά τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Πέμπτη στις 11πμ στη ΔΕΗ της Νάουσας σε παράσταση διαμαρτυρίας για επανασύνδεση ρεύματος,  διότι κόβουν το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά βυθίζοντας τα στο σκοτάδι.

Στις 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας σε πικετοφορία ενάντια στο Νομοσχέδιο – Έκτρωμα

Το Σάββατο στις 11πμ σε συμβολική κινητοποίηση , σε κεντρικούς δρόμους και στη πλατεία της πόλης , μπροστά στη παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος, ώστε να καταδικάσουμε τα σχέδια της πράσινης ανάπτυξης που προωθούνται και στη περιοχή με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο με ευθύνη της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!  Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργιακής μάχης στις 10/6 . Να νεκρώσει κάθε εργοστάσιο, κάθε επιχείρηση, καλώντας όλους και όλες στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στη Κεντρική Πλατεία της Νάουσας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας