Πολιτισμός

Νέο βιβλίο: Diamantis Nostos “Δέκα Παρά”

—————

Δέκα παρά, του Diamantis Nostos

Ποια μάτια μπορούν να διαβάσουν τα ποιήματα χωρίς να βλέπουν ότι τα έγραψε ένα πρόσωπο που αγαπούν;

Μα έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει αντικειμενικός φακός για τις λέξεις που ενώνονται και φτιάχνουν κάδρα γεμάτα στιγμές από αλήθεια.

‟Για ποιον λόγο υπάρχουν οι λέξεις αν τα ποιήματά μας δεν ανασταίνουν νεκρούς;”, αναρωτιέται ο ποιητής. Κι ύστερα γράφει για τους έρωτες που χάθηκαν, αλλά άφησαν τα χνάρια τους αναλλοίωτα πάνω στα κορμιά μας. Και για κείνες τις αγάπες που δεν μας αφήνουν ποτέ να τις αφήσουμε, για τα όνειρα που χτίζουν στο συνειδητό τοίχους αδιαπέραστους και τίποτα δε μπορεί να τα γκρεμίσει.

Για την επανάσταση που φύσηξε μέσα μας ζωή και φώτισε τις ξάγρυπνες νύχτες μας. Δεν έσβησε δίπλα στις ενήλικες υποχρεώσεις μας, όπως πίστευαν οι μεγάλοι. Για τον κόσμο που αλλάζει και μαζί του παρασέρνει κι εμάς σε χορούς αλλόκοτους, πότε εδώ, πότε εκεί, όσο παλεύουμε να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο.

Για όλα αυτά που δε ζήσαμε κι εκείνα που ίσως αργήσουν, για τους ‟έρωτες χωρίς επίθετο” που έγραφε και ο Εγγονόπουλος.  

Καλλιόπη Μιχαηλίδου

—————————————

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Διαμαντή ‟Δέκα Παρά” κυκλοφορεί από της εκδόσεις όστρια.

Ο  Diamantis Nostos (Δημήτρης Διαμαντής) γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1988 στην Βέροια. Είναι ο νεότερος από τα πέντε παιδιά μίας αγροτικής οικογένειας. Ζει και εργάζεται στη Λαμία. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αποφοιτώντας από το τμήμα Ηλεκτρολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Πειραιά. Τον εμπνέουν τα ταξίδια, η μουσική και η ποίηση. Αγαπημένοι του Ποιητές είναι ο Τάσος Λειβαδίτης, η Κατερίνα Γώγου, ο Οδυσσέας Ελύτης ο Kahlil Gibran, ο Νίκολας Γκιγιέν, ο Ναζίμ Χικμέτ κ.α

e-mail:DiamantisNostos@yahoo.com

banner-article

Ροη ειδήσεων