Κορωνοϊός

Επισήμως λόγω του AstraZeneca οι θρομβώσεις στον 35χρονο από την Ιεράπετρα

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων αίματος που είχαν σταλεί στην Αθήνα για να ελεγχθεί εάν σχετίζεται το εμβόλιο με τις θρομβώσεις του 35χρονου, έδειξαν συσχέτιση με το εμβόλιο.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ιδιαίτερα σπάνιο, καθώς αφορά εμφάνιση θρόμβωσης στο αρτηριακό και όχι στο φλεβικό σκέλος, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο ενώ αντίστοιχες παρενέργειες έχουν εμφανιστεί κυρίως σε γυναίκες άνω των 50 ετών.

Σημειώνεται πως για προληπτικούς λόγους ο 35χρονος υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση της θρόμβωσης και είναι καλά στην υγεία του.

Το ιστορικό και το πρώτο επεισόδιο

Ο 35χρονος Αλέξανδρος είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου και 11 μέρες αργότερα, στις 10 Μαΐου υπέστη την πρώτη θρόμβωση. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό είχε μόνο τα τυπικά συμπτώματα, πονοκέφαλο, πυρετό και μυαλγία τα οποία και υποχώρησαν με την πάροδο των ημερών. Ωστόσο στις 10 Μαΐου, πηγαίνοντας στη δουλειά του αισθάνθηκε πόνο στο αριστερό του πόδι, το οποίο, όπως ο ίδιος ανέφερε, σε λίγη ώρα είχε νεκρώσει εντελώς.

Η φαρμακοποιός της περιοχής που κλήθηκε στο περιστατικό διέγνωσε αμέσως θρόμβωση και κάλεσε ασθενοφόρο. Σε λίγη ώρα ο 35χρονος βρισκόταν στο χειρουργείο με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για πάνω από τρεις ώρες να σώσουν το πόδι του από ακρωτηριασμό.

Τελικά η θρόμβωση αφαιρέθηκε και οι γιατροί πέτυχαν να επαναφέρουν την κανονική λειτουργία του αίματος και να σώσουν το πόδι του 35χρονου.

Αν και ο 35χρονος δεν σύνδεσε άμεσα το περιστατικό με τις παρενέργειες του εμβολίου πλέον δηλώνει πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, θέση που όπως ανέφερε ενστερνίζονται και οι θεράποντες ιατροί στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενώ σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων