Εκδηλώσεις Κοινωνία

Θεσσαλονίκη / ΚΝΕ: Διήμερο γνωριμίας με το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαΐου

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερο γνωριμίας με το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου. Το Στέκι ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί κάθε μαθητή, φοιτητή, εργαζόμενο, νέο και νέα που ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με τις τέχνες και τον πολιτισμό, που αναζητά δημιουργικό ελεύθερο χρόνο κόντρα στα πρότυπα φτηνής διασκέδασης που πλασάρει το σύστημα, που αγανακτεί με την εμπορευματοποίηση της τέχνης, που επιθυμεί η τέχνη να είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλο το λαό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου έχει ως εξής:

  • ToΣάββατο 15/6 στις 18:30 διοργανώνεται εκδήλωση – συζήτηση για μαθητές με θέμα: «Με τη μουσική, τις φωνές μας, το χορό μας δίνουμε τρόπο στην οργή!» με ομιλήτρια την Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του ΓΠ της Ο.Π. Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική και το χορό, hip – hopbattles, τραγούδια.

  • Την Κυριακή 16/6 στις 12:00 διοργανώνεται εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η τέχνη στην Παρισινή Κομμούνα». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Σταικόπουλος, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ και φοιτητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑ.ΜΑΚ.

  • Την Κυριακή 16/6 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ελεύθερος χρόνος vsεργάσιμος χρόνος» με ομιλητή το Γιώργο Καραθάνο, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους χώρους του στεκιού και θα λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη όπου διατίθεται πληθώρα βιβλίων λογοτεχνικών, ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου καθώς και βιβλίων σχετικών με την τέχνη, τον πολιτισμό, το έργο πρωτοπόρων κομμουνιστών καλλιτεχνών. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα δηλώσεων συμμετοχής στα μαθήματα μουσικών οργάνων (κιθάρα ηλεκτρική – κλασική – ακουστική, πιάνο, βιόλα, μπάσο, ακορντεόν), θεωρίας μουσικής, ξένων γλωσσών (ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά), εικαστικών, σκακιού, χαρακτικής, βιτρό, παιδικών κατασκευών, θεατρικού παιχνιδιού.

Καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας το διήμερο γνωριμίας θα προβάλλεται η συναυλία που ετοίμασε το Στέκι με τίτλο «Φοβούνται τα τραγούδια μας» με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών της πόλης.

Οι ώρες λειτουργίας του Στεκιού θα είναι το Σάββατο 15/6 από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 και την Κυριακή 16/6 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 22:00. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας, Βελισσαρίου 5, περιοχή Ευζώνων – Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες: 697 574 5212 & 694 835 4787,

email: stekiknethess@gmail.com.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας