Εκδηλώσεις Τοπικά

Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στις κινητοποιήσεις στις 6 Μάη για την Πρωτομαγιά

——–

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ(Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ)

Το Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ) καλεί τις εργαζόμενες και εργαζόμενους της περιοχής για ένα ταξικό και αγωνιστικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη, 6 του  Μάη.

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στη Βέροια στην Πλατεία Δημαρχείου στις 11π.μ που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ημαθίας και στη Νάουσα στις 10π.μ στην Κεντρική Πλατεία, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Η απεργιακή κινητοποίηση που γίνεται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τόσο εξαιτίας των σοβαρών υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας, όσο και το τεράστιο κύμα φτώχειας και ανεργίας που σαρώνει όλη τη χώρα, πρέπει να μετατραπεί σε ποτάμι οργής για όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή τραγική κατάσταση.

Η απεργιακή κινητοποίηση βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη και με την υπονομευτική δράση της «επίσημης» ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, ειδικά της ΓΣΕΕ, που ευθυγραμμίστηκε με την κυβερνητική απόφαση και διέσπασε την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των σωματείων και τίμησε δήθεν τη Πρωτομαγιά στις 4 του Μάη, όπως διέταξε η κυβέρνηση χωρίς να τολμήσει να καλέσει έστω και σε μια συμβολική συγκέντρωση τιμής για τους αγώνες και τα θύματα της εργατικής τάξης.

Τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, αναγνωρίζοντας τα μεγάλα εμπόδια και διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να σηκώσει για μια ακόμα φορά τις κόκκινες σημαίες του αγώνα. Να κλείσει τα αυτιά του σε όλους αυτούς που προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι μάταιοι και αδιέξοδοι οι αγώνες. Οι μόνοι αγώνες που δεν οδηγούν πουθενά είναι οι αγώνες που δεν έγιναν!

Δυναμώνουμε τη μαζική εργατική λαϊκή πάλη για :

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

  • Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων και της πανδημίας

  • Σταθερή και πλήρης εργασία για όλους-Συλλογικές συμβάσεις-Αύξηση μισθών και συντάξεων 

  • Στήριξη των ανέργων- Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση

  • Λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας – Δημόσια Δωρεάν Υγεία

  • Ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων – Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

  • Απόκρουση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων

  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων

  • Να φύγουν ΗΠΑ-Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη χώρα μας

  • Για Δουλειά, Δημοκρατία, Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

 ΕΝΙΑΙΟΣ, ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΒΕΡΟΙΑ 11 π.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΝΑΟΥΣΑ 10π.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας