Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Ανάσταση και το Πάσχα

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας τιμάται και φέτος υπό το πρίσμα των ιδιαιτεροτήτων που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η προσδοκία της Ανάστασης του Κυρίου αποκτά μεγαλύτερη σημασία τους μήνες του αποκλεισμού, των περιορισμών και των δυσκολιών που πέρασε και περνά η υφήλιος.

Εύχομαι πολύ σύντομα να βγούμε από τον Γολγοθά της πανδημίας και η ζωή να θριαμβεύσει ξανά όπως η Ανάσταση του Χριστού, πηγή της χαράς μας, γιατί ο Χριστός με την ανάστασή Του δεν νίκησε μόνο τον δικό Του θάνατο, αλλά τον θάνατο σε κάθε περίπτωση…

Οπλιστήκαμε με υπομονή όλο αυτό το διάστημα. Σήμερα ελπίζουμε και πιστεύουμε στην επόμενη μέρα που θα μας βρει όλους νικητές και σοφότερους. Ένα διαφορετικό Πάσχα όπως και το φετινό μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε βαθιά τον συμβολισμό της Σταύρωσης και της Ανάστασης.

Oι μέρες αυτές ας αποτελέσουν στιγμές προσωπικού απολογισμού και επιστροφής στους στενούς οικογενειακούς δεσμούς με ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή, που θα μπορούμε άφοβα να συνεχίσουμε τις κοινωνικές συναναστροφές και να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους συνανθρώπους μας που τόσο έχουμε επιθυμήσει.

Το αίσθημα της αγάπης να γεμίσει τα σπίτια μας, ενώ πρέπει να θυμόμαστε πως οφείλουμε διαφυλάξουμε τις ζωές όλων μας. Ας αποτελέσει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και του Πάσχα τη νίκη της ζωής και τη μετάβαση σε μία νέα εποχή σύγχρονων προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μπροστά στις ευνοϊκές προοπτικές του μέλλοντος.

Χρόνια Πολλά.  Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

 Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44940 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια