Κοινωνία Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θέλει να θωρακίσει τις αποφάσεις της για την πανδημία με τροπολογία (video)

————

Την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για τις αποφάσεις διαχείρισης της πανδημίας καλύπτει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σε σχέση με την ευθύνη των μελών της Επιτροπής των επιστημόνων, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον «ΑΝΤ1».

Τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θωρακίσει τις αποφάσεις που έχει λάβει για τη διαχείριση της πανδημίας, διαμορφώνοντας έναν οδικό χάρτη για το άνοιγμα δραστηριοτήτων που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, φορτώνοντας τη διαχείριση στην «ατομική» ευθύνη», δηλαδή στις πλάτες του λαού και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την επιστήμη για να περάσει την πολιτική της.

Ανέφερε πως είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να διώκεται η έκφραση γνώμης και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των επιστημόνων εισηγείται, τις αποφάσεις όμως τις λαμβάνει η κυβέρνηση, που προσπαθεί να τις θωρακίσει, διότι η τροπολογία προβλέπει ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν πρέπει να εξετάζονται σε περίπτωση κάποιας έρευνας.

Τόνισε ότι η τροπολογία κατατέθηκε την τελευταία στιγμή για να μη γίνει συζήτηση και για να μην αναδειχθούν οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

 902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας