Πολιτισμός

“Πειρατολόγιο” / Γιαννιτσά: “Το σταυροδρόμι των Πολιτισμών” (video)

————

Ένα διαφορετικό οδοιπορικό μας παρουσιάζει μέσα από κανάλι του στο YouTube το “Πειρατολόγιο” στον Δήμο Πέλλας και συγκεκριμένα στην πόλη των Γιαννιτσών. Η αρχή γίνεται από το χωριό της Πέλλας μπροστά από την αφετηρία του μαραθωνίου και στη συνέχεια γίνεται μία ξενάγηση με στάση στην ιστορική βρύση της κεντρικής πλατείας και το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο της.

Το κυρίως πιάτο όμως είναι η πόλη των Γιαννιτσών όπου εκεί θα συναντήσουμε και θα γνωρίσουμε την ιστορία των πολιτισμών όπου άφησαν το στίγμα τους στην πόλη, από το Μαύρο άγαλμα” μέχρι την παλιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στον Πενταπλάτανο,από το τέμενος του Ισκεντέρ Μπέη μέχρι το μνημείο πεσόντων της “μάχης των Γιαννιτσών”, από το λαογραφικό Μουσείο “Ο Φίλιππος” μέχρι το σημείο μηδέν του Λουδία έδρα του ναυτικού ομίλου Γιαννιτσών, τέλος θα δούμε και θα ακούσουμε ένα ειδικό αφιέρωμα στους Πόντιους πρόσφυγες από την Τραπεζούντα και τους πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία της Βορείου Θράκης οι οποίοι είναι η ζωντανή ιστορία της πόλης των Γιαννιτσών.

Σκηνοθεσία-μοντάζ- Θοδωρής Αδάμος, Μουσική- Giorgos Lazaridis , Backstage- Σοφία Ντιάγκα, Χειριστές drones- Κωνσταντίνος Νουρής – Γιάννης Στεφανίδης Jk video photography. Ακορντεόν- Μπόζογλου Νίκος Ποντιακή λύρα – Βαγγέλης Ζιμπίδης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας