Κορωνοϊός Παιδεία

Self tests: Κατάληψη σε λύκειο στον Εύοσμο / Παρέμβαση εισαγγελέα στους αρνητές, ζητά αυτόφωρο

———–

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε από την Τετάρτη στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου με αφορμή μαθητές που αρνούνται να κάνουν self test, δόθηκε σήμερα το πρωί, καθώς το σχολείο βρέθηκε υπό κατάληψη για λίγες ώρες, γεγονός που αναδεικνύει τα… περιφερειακά προβλήματα από την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει στο επίκεντρο της επιδημιολογικής επιτήρησης τα τεστ αυτοδιάγνωσης χωρίς σχέδιο και σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες.

Μαθητής του σχολείου είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε τεστ αυτοδιάγνωσης κάτι που σημαίνει ότι, με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει δικαίωμα να μπει στο σχολείο, αλλά ούτε και να κάνει τηλεκπαίδευση. Για το γεγονός αυτό προκλήθηκε, χθες, ένταση μεταξύ της μητέρας του μαθητή και του διευθυντή του σχολείου.

Σήμερα, η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς μικρή ομάδα μαθητών, μαζί με γονείς (οι οποίοι βρέθηκαν έχω από το σχολείο) προχώρησε σε κατάληψη στο κτίριο προς συμπαράσταση εκείνων που δεν θέλουν να υποβληθούν σε self test.

Έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν μαθητές που ήθελαν να κάνουν μάθημα, αλλά και οι καθηγητές, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν και γονείς μαθητών που ζητούσαν να λήξει η κατάληψη για να μπουν τα παιδιά τους μέσα.

Το «μπάχαλο» συνεχίστηκε για λίγη ώρα, καθώς, αφού αποφασίστηκε να λήξει η κατάληψη, καθώς η πλειονότητα των μαθητών και το 15μελές διαφωνούσαν, οι καθηγητές είχαν αποχωρήσει από το σημείο για να πάνε σπίτια τους για τηλεκπαίδευση.

Τελικά, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις το σχολείο άνοιξε και τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά.

Εν τω μεταξύ η μητέρα του μαθητή που δεν ήθελε να κάνει self test δήλωσε στον ΑΝΤ1 «βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του».

Ανέφερε ότι υπέβαλε μήνυση κατά της διεύθυνσης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί «δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», μετά την άρνηση της διεύθυνσης να του επιτρέψει να παρακολουθήσει το μάθημά του επειδή δεν είχε υποβληθεί σε self test. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα. Δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ίδια έχει νοσήσει από κορωνοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός».

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν το πρωί σε σχολείο του Ευόσμου και την ένταση που επικράτησε με μαθητές και γονείς που αρνούνταν να υποβληθούν σε self test.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας