Αγροτικά Τοπικά

Η ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ για τις νέες καταστροφές στις δενδρώδεις καλλιέργειες απο τον παγετό

Μετά και τον νέο παγετό   της  9ης  Απριλίου, οι  βιοπαλαιστές  αγρότες  της Ημαθίας, βλέπουν για ακόμα μία φορά τους κόπους της δουλειάς τους να πηγαίνουν χαμένοι, μένοντας χωρίς παραγωγή, χωρίς εισόδημα, έχοντας ξοδέψει χρήμα και κόπο για τα χωράφια τους.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων, οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι έρμαιο της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας της παραγωγής από τα καιρικά φαινόμενα και της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών.

Το  ΚΚΕ  συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των  βιοπαλαιστών  αγροτών . Να  γυρίσουν  την πλάτη  σε όσους τους  έχουν   γεμίσει  κάλπικες υποσχέσεις. Οι διάφορες φιέστες που στήνουν από κοινού βουλευτές , εκπρόσωποι βιομηχανιών, στελέχη της τοπικής διοίκησης και λοιποί εξαφανισμένοι παρατρεχάμενοι τους, είναι για τα «μάτια του κόσμου». Οι αγρότες έχουν αποδείξει ότι όταν παίρνουν, οι ίδιοι, στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και συλλογικά διεκδικούν, καταφέρνουν και κερδίζουν.

Το  ΚΚΕ  καλεί   την  Κυβέρνηση  και τον ΕΛΓΑ  έτσι  ώστε:

Να   γίνει  άμεση  και γρήγορη  καταγραφή   των  ζημιών

 Αλλαγή  του  κανονισμού  του ΕΛΓΑ  ώστε να αποζημιώνονται  οι παραγωγοί   στο  100%  της ζημιάς  από κάθε  φυσική  καταστροφή χωρίς εξαιρέσεις  σε όλα  τα στάδια της παραγωγής.

Να δοθούν  άμεσα  προκαταβολικές   ενισχύσεις  από τον ΕΛΓΑ  στους παραγωγούς που  επλήγησαν  .

Να  δοθεί  επαρκής κρατική   χρηματοδότηση  στον  ΕΛΓΑ και  να στελεχωθεί  με   το  απαραίτητο  μόνιμο  επιστημονικό  και βοηθητικό  προσωπικό.

Καμιά   διακοπή  οικιακού  ή  αρδευτικού  ηλεκτρικού  ρεύματος  βιοπαλαιστή  αγρότη.

Να παγώσουν όλες οι οφειλές  σε   τράπεζες  ,εφορία , ΕΦΚΑ , ΤΟΕΒ.

banner-article

Ροη ειδήσεων