Εργασία Τοπικά

Πανελλήνια Ομοσπονδία – Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Καταγγελία για εργοδοτική παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης

———–

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργοδοσίες των μεγάλων εργοστασίων των δύο Νομών προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην ενημέρωση των εργαζομένων .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο Ημαθίας- Πέλλας καταγγέλλουν τις  εργοδοσίες των εργοστασίων «Altera» και «Nea  Exfrout» που με πρόφαση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και έτσι θελικά , εμπόδισαν κλιμάκιο εκλεγμένων συνδικαλιστών με επικεφαλής το Γραμματέα της Ομοσπονδίας, που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο την ώρα του διαλλείματος για ολιγόλεπτη ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου και ενώ είχε προηγηθεί η απαραίτητη γνωστοποίηση των επισκέψεων.

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους! Την ίδια στιγμή που προετοιμάζονται να μπουν στη περίοδο της αύξησης της παραγωγής , δε θέλουν κανένας και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην αύξηση των κερδών τους. Θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν εργαζόμενους υποταγμένους με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς δικαιώματα με εξαντλητικά ωράρια , δουλειά ήλιο με ήλιο!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη φοβηθούν! Να μπουν στις γραμμές του Συνδικάτου . Να οργανώσουν την απάντηση τους στα βάρβαρα σχέδια Κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να μην ανεχτούμε να ξαναζήσουμε στους δύο Νομούς όσα έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι, με τους εργασιακούς χώρους να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Η μόνη λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε σαν απάντηση στην εργοδοσία.

Ζητούμε τη παρέμβαση του ΣΕΠΕ νομού Πέλλας για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή του Νόμου 1264/82 που προβλέπει τη παρουσία συνδικάτων σε χώρους δουλειάς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας