Βέροια

Σέλι: Η άνοιξη αγωνίζεται με πείσμα να διώξει το χειμώνα

————–

Πρώτη μέρα σήμερα μερικής ελευθερίας, με το άνοιγμα της διαδημοτικής επικοινωνίας να δίνει κάποια περιθώρια  αναπνοής έξω από την πόλη. Πολλοί ήταν εκείνοι που το εκμεταλλεύτηκαν και στη Βέροια.

Προορισμός της μικρής μας εξόρμησης για περίπατο το Σέλι, με σύμμαχο έναν λαμπερό ήλιο.

Ανεβαίνοντας, τα ίχνη του χειμώνα ήταν παρόντα και η επιμονή του να κρατά το χιόνι στα ανήλιαγα σημεία του δρόμου εμφανής.

Φτάνοντας, οι κορυφές στο Χιονοδρομικό Κέντρο φαίνονταν να κρατούν ακόμα χιόνι, αλλά το χωριό με τον μοναδικό του εκείνο αέρα έμοιαζε πως όχι μόνο είχε δεχτεί τα πρώτα σημάδια της άνοιξης αλλά περίμενε τον ολοκληρωτικό ερχομό της με αισιοδοξία.

Απόλυτη σιωπή στους έρημους δρόμους, με κάποια ελάχιστα αυτοκίνητα να περνούν ή να είναι έξω από κάποια σπίτια. Όμως μέσα στη σιωπή τα κελαηδήματα των πουλιών έπαιρναν μια άλλη διάσταση, καθώς η ήχος τους πολλαπλασιάζονταν στον αέρα. Κι ανάμεσά τους κι αηδόνια! Τι σπάνιο άκουσμα!

Ένα σκιουράκι αστραπιαία πετάχτηκε από ένα κυπαρίσσι στη στέγη σπιτιού κι από κει σε άλλη και σε άλλη. Τι κρίμα που δεν πρόλαβε να το αιχμαλωτίσει ο φακός…

Σε κάποιες αυλές, το χιόνι προσπαθούσε να κρατηθεί στις σκάλες των σπιτιών, ενώ ο ήλιος προσπαθούσε να το λιώσει.

Οι κίτρινες πρίμουλες (γίτσια)  προοιωνίζοντας τον ερχομό της άνοιξης, στο Σέλι μόλις  άρχιζαν να ανθίζουν.

Κατηφορίζοντας για την πόλη τα σύννεφα που άρχισαν να μαζεύονται έγιναν βροχή, όχι όμως δυνατή. Άλλωστε ο περίπατος είχε πια ολοκληρωθεί… Το χιόνι, όσο είχε απομείνει, έλιωνε σιγά-σιγά…

Για όσους θέλουν ο περίπατός τους να έχει ένα διαφορετικό χρώμα από το συνηθισμένο, το Σέλι είναι ένας πολύ κοντινός και γοητευτικός προορισμός, τώρα ειδικά που η Άνοιξη αγωνίζεται με πείσμα να διώξει τον χειμώνα.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας