Εργασία Κοινωνία

Έσβησαν χθες οι μηχανές στην ιστορική Πίτσος μετά από 155 χρόνια – Μεταφέρεται στην Τουρκία

————–

Οριστικά τέλος στην παραγωγική τους διαδικασία έβαλαν χθες, Τετάρτη 31 Μαρτίου, δύο μεγάλες βιομηχανίες, η ιστορική Πίτσος και η χημική βιομηχανία Pipelife Hellas.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία το οποίο παράλληλα όμως θα οδηγήσει και 346 εργαζόμενους στην ανεργία. Συγκεκριμένα 273 χαμένες θέσεις στην Pitsos και άλλες 73 στο εργοστάσιο της Pipelife στη Θήβα.

Τα «λουκέτα» έρχονται σε μία εποχή που επιχειρείται η στροφή της ελληνικής οικονομίας μας προς τη βιομηχανία, όπως εξάλλου αναμένεται να διαφανεί και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα παρουσιαστεί απ’ την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι μηχανές στα δύο εργοστάσια σιγήσαν  χθες και έγιναν οι τελευταίες «εκκαθαρίσεις» στο πλαίσιο της απόφασης των δύο εταιρειών, της γερμανικής BSH και της Pipelife International μέλος του ομίλου Wienerberger, να διατηρήσουν αμιγώς εμπορική παρουσία στη χώρα μας μεταφέροντας την παραγωγή στα εργοστάσια που διατηρούν σε όμορες χώρες.

Η ιστορική Πίτσος μετά από 155 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά τώρα την Pipelife Hellas, οι θυσίες που έκαναν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, φαίνεται ότι δεν οδήγησαν στα επιθυμητά για την διοίκηση της εταιρείας αποτελέσματα.

banner-article

Ροη ειδήσεων