Βέροια

Επιστολή αναγνώστη για την ανάπλαση του Τριπόταμου στη Βέροια

————-

Από τον αναγνώστη μας Αλέξανδρο Τρομπούκη πήραμε την επιστολή που ακολουθεί σχετικά με την ανάπλαση του Τριπόταμου στη Βέροια.

————

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία, περπατώντας και ασκούμενος στην περιοχή της Μπαρμπούτας, ( με μήνυμα 6 στο 13033) να διαπιστώσω για άλλη μια φορά την ανικανότητά μας να αναδείξουμε την περιοχή απείρου κάλλους που φέρει την ονομασία ‘’κοίτη του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας’’.

Τα πλούσια νερά του ποταμιού διέρχονται σχεδόν από το μέσον της πόλης αποτελούν ευλογία για τον τόπο και φυσικά αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο η μη αξιοποίησή τους. Σε οποιαδήποτε αναπτυγμένη περιοχή και χώρα μια ίδια κοίτη θα αποτελούσε πόλο έλξεως φυσιολατρών αλλά και απλών πολιτών που αναζητούν την αναψυχή.

Σχεδόν πριν 10 χρόνια ξεκίνησε μια κίνηση ανιδιοτελών πολιτών ‘’φίλων του Τριποτάμου’’ ένα  αγνό αγώνα με το σύνθημα ‘’ ’Ας πλησιάσουμε τον Τριπόταμο, θα πάρουμε πολλά απ’ αυτόν…’’

Μετά από πετυχημένες ημερίδες και δημόσιες ενημερώσεις κάτι ξεκίνησε… Άμεση ήταν τότε η ενεργοποίηση της Αντιδημαρχίας καθαριότητας με την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, και την διάνοιξη-καθαριότητα προσβάσιμου παρόχθιου μονοπατιού μήκους 1500 μέτρων περίπου.  Ανασκαλεύτηκαν παλιές οικονομικοτεχνικές μελέτες του Δήμου που παραμένουν στο αρχείο για λόγους φαντάζομαι οικονομικούς.

Η περιβαντολλογική αγωγή πρέπει να μπει στη ζωή όλων των δημοτών και ιδιαίτερα της νεολαίας που σχεδόν καθημερινά ρυπαίνει με πλαστικά την περιοχή και τρέχει ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος καθαριότητας με το ηρωικό ελάχιστο εργατικό προσωπικό για τη περισυλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Από την γέφυρα Καραχμέτ μέχρι τη γέφυρα που βρίσκεται πίσω από τη ΔΕΗ, ο δρόμος είναι ελεύθερος για ένα περίπατο ξεκούρασης και χαλάρωσης

Πιστεύω οι φίλοι του Τριποτάμου προσπαθούν για το καλλίτερο δυνατό. Όμως από όλους μας εξαρτάται να γίνει η ανάπλαση του Τριποτάμου.

Σήμερα στη σύγχρονη Ευρώπη παρά την κρίση πιστεύω ότι υπάρχουν κατάλληλα επιδοτούμενα προγράμματα αξιοποίησης φυσικών χώρων.

Το μεγάλο τόλμημα, της ανάδειξης του Τριποτάμου, με μελέτες και έργα που θα ακολουθήσουν από το Δήμο μας, αποτελεί πρόκληση υγιούς συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων.

Ν’ αποδείξουμε στην πράξη πως μπορούμε να μετατρέψουμε το ποτάμι που διαρρέει την πόλη μας, σε ένα μικρό παράδεισο… Πραγματικά το αξίζει!

banner-article

Ροη ειδήσεων