Life Ταξίδια

Ιταλία – Alberobello: Ταξίδι στην πόλη των τρούλων!

————–

Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη πόλη της Ιταλίας και περπατάμε ανάμεσα στα σπίτια με τους διάσημους τρούλους στο Alberobello.

Όταν όλοι παίρνουν το δρόμο για τον Ιταλικό Βορρά, εμείς απολαμβάνουμε μια ξεχωριστή διαδρομή προς το μοναδικό Alberobello. Εάν ο δρόμος σε βγάλει στο Μπάρι, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να βρεθείς μέσα σε μια όμορφη πόλη με ακόμα πιο ιδιαίτερη ιστορία. Η πόλη των τρούλων (trulli), όπως είναι γνωστό το Alberobello θα σε μαγέψει με την πρώτη ματιά!

Alberobello: Ταξίδι στην πόλη των τρούλων! - itravelling.gr

Πως θα πάω στο Alberobello

Η πρόσβαση στο Alberobello είναι αρκετά εύκολη. Με αφετηρία το Μπάρι, μπορείς να το προσεγγίσεις με το αυτοκίνητο (η διαδρομή είναι περίπου 1 ώρα), με τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Μπάρι (το ταξίδι διαρκεί 90 λεπτά). Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μια από τις εκδρομές μισής ημέρας, που διοργανώνονται στην περιοχή με λεωφορείο και ξενάγηση στα αγγλικά.

Alberobello: Ταξίδι στην πόλη των τρούλων! - itravelling.gr

Τι θα δω στο Alberobello

Στο Alberobello θα πας για να ζήσεις τη μαγεία αυτού του τόπου. Θα περπατήσεις σε πλακόστρωτα σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπίτια με κωνικούς τρούλους, θα δεις ανθισμένους κήπους και θα γίνεις ένα με την ιστορία αυτού του τόπου. Οι φιλόξενοι κάτοικοι του σίγουρα θα θελήσουν να σου πουν την ιστορία του τόπου τους, ενώ καταστήματα με σουβενίρ αλλά και ιταλικές λιχουδιές σε περιμένουν σε κάθε γωνιά.

Alberobello: Ταξίδι στην πόλη των τρούλων! - itravelling.gr

Το Alberobello έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996 και λειτουργεί ως ένα φυσικό, ανοιχτό μουσείο στην Ευρώπη.

Η ιστορία πίσω από τα trulli

Μπορεί αυτή τη στιγμή εμείς να απολαμβάνουμε το τοπίο και να γεμίζουμε τη φωτογραφική μας μνήμη, όμως τα σπίτια με trulli δε χτίστηκαν με αυτό τον τρόπο για καλό σκοπό! Η ιστορία πίσω από τα trulli ξεκινά τον 15ο αιώνα, όταν το βασίλειο της Νάπολης επέβαλε μεγάλο φόρο για τα σπίτια. Έτσι, οι κάτοικοι του Alberobello για να αποφύγουν τη δυσβάσταχτη φορολογία, μόλις αντιλαμβάνονταν πως φτάνουν στο χωριό φοροεισπράκτορες γκρέμιζαν τα σπίτια τους. Για να μπορεί να γίνει αυτό, οι ντόπιοι έφτιαχναν τα σπίτια τους σαν κυψέλες με ασβεστόλιθο χωρίς καθόλου τσιμέντο, ενώ για τις κωνικές στέγες χρησιμοποιούσαν μεγάλες πέτρες τοποθετημένες σε κυκλικούς δακτυλίους.

Alberobello: Ταξίδι στην πόλη των τρούλων! - itravelling.gr

Κατά την περιήγησή σου στο Alberobello, θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις ανάμεσα στον παραδοσιακό οικισμό με τα trulli και να δεις τους ζωγραφισμένους τρούλους. Στις στέγες υπάρχουν διάφορα λευκά σύμβολα για να προστατεύουν τους κατοίκους από την κακοτυχία. Ακόμα, ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια με τους τρούλους θα βρεις καταστήματα αλλά και ξενοδοχεία που ακολουθούν τον ίδιο ρυθμό αρχιτεκτονικής, όμως σίγουρα με περισσότερες ανέσεις.

Alberobello: Ταξίδι στην πόλη των τρούλων! - itravelling.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας