Βέροια

Τι σημαίνει το “βαθύ κόκκινο” για τη Βέροια – Τα μέτρα

————

Μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για παράταση του lockdown μια ακόμη εβδομάδα, και για τις περιοχές που μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο” δηλαδή χαρακτηρίζονται περιοχές υψηλού κινδύνου, η Βέροια βρέθηκε ανάμεσα στις τελευταίες.

Ενώ η πόλη της Αλεξάνδρειας αναμενόταν να χαρακτηριστεί έτσι, σύμφωνα με τα μόλις προηγούμενα επιδημιολογικά δεδομένα, τελικά ο χαρακτηρισμός δόθηκε στη Βέροια.

Ποια μέτρα θα ισχύουν από αύριο για τη Βέροια

Συγκεκριμένα, κλείνουν όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου και θα πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί ο έλεγχος της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Παρόλα αυτά, ανοιχτά μένουν τα κομμωτήρια με τα κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Επίσης, ανοιχτοί παραμένουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι με μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σημειώνεται, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, ενώ είναι μεταξύ 21:00 και 05:00.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετακίνηση κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας επιτρέπεται για τους εξής λόγους:

Μετακίνηση για λόγους εργασίας
Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό ένα (1) στο 13033 για λόγους υγείας
Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό έξι (6) στο 13033 για βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας