Βέροια Τοπικά

Χωρίς λογική οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ – 12 τα νέα κρούσματα στην Ημαθία, στο βαθύ κόκκινο η Βέροια!

———

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 12 είναι τα νέα κρούσματα για την Ημαθία. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι η Βέροια εντάσσεται στις περιοχές με το βαθύ κόκκινο, “επειδή η αύξηση στα κρούσματα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο είναι 116,2%”.

Βέβαια, κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να προκύψει από τα παραπάνω στοιχεία για τον απλό πολίτη, συνεπώς όχι μόνο είναι άχρηστα, όπως ανακοινώνονται αλλά του δημιουργούν επιπλέον και σύγχυση.

Δεν έχει καμιά λογική να ανακοινώνεται ο αριθμός κρουσμάτων και να μην ανακοινώνεται ο αριθμός των τεστ που έγιναν είτε τοπικά είτε πανελλαδικά.

Επίσης δεν έχει καμιά λογική να ανακοινώνεται ένα ποσοστό αύξησης, όπως το 116,2% για τη Βέροια, χωρίς να λέγεται ο αρχικός αριθμός στον οποίο αναφέρεται η αύξηση αυτή.

Κάτι βέβαια που δεν γίνεται για πρώτη φορά αλλά καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, προφανώς όχι από άγνοια.

Πώς λοιπόν ο πολίτης να πειστεί ακούγοντας ότι η Ημαθία έχει 12 νέα κρούσματα και η Βέροια μπαίνει στο βαθύ κόκκινο, ενώ πριν λίγες μέρες είχε 39 κρούσματα και ήταν απλώς στο κόκκινο

Αν αυτό εκ μέρους του ΕΟΔΥ δεν είναι περιφρόνηση στην κοινή λογική και υποτίμηση για τον απλό πολίτη τότε τι είναι;

Έχει σαφή υποχρέωση ο ΕΟΔΥ  να δίνει ολοκληρωμένα τα καθημερινά στοιχεία που συλλέγει για να δικαιολογούνται, έστω, τα όποια μέτρα παίρνει! Για να έχει και απαίτηση οι πολίτες να τα εφαρμόζουν!

Ο επίσημος πίνακας  του ΕΟΔΥ που ακολουθεί δίνει τα σημερινά κρούσματα ανά περιοχή, 12 για την Ημαθία, χωρίς να περιλαμβάνει τον αριθμό των τεστ.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας