Βέροια

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: “Με λαμπρότητα και τη δέουσα  επισημότητα γιορτάζουμε  την  25η Μαρτίου 2021”

———–

Με λαμπρότητα και τη δέουσα  επισημότητα γιορτάζουμε  την  25η Μαρτίου 2021, τη  διπλή  γιορτή  του  Ευαγγελισμού  της  Θεοτόκου  και της  Εθνική μας  παλιγγενεσίας, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Η επανάσταση των Ελλήνων αγωνιστών του 1821 αποτελεί ύψιστο παράδειγμα απαράμιλλου αγωνιστικού φρονήματος, εκφράζοντας ένα πανελλήνιο μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, για το καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών μας, χωρίς  εθνικές  υποχωρήσεις  και  δείχνοντας  προς  όλους,  αλλά  ιδιαίτερα  στους  εξ  ανατολών  γείτονες  ότι  οι  Έλληνες  μιλάνε  με  πράξεις  και  όχι  με  κούφια  λόγια.

Ας φανούμε αντάξιοι του Λεωνίδα, του Μ. Αλέξανδρου, του Ρήγα Φεραίου, του Γερμανού Καραβαγγέλη και χιλιάδων άλλων προγόνων μας δουλεύοντας και προσφέροντας  ο καθένας μας το ελάχιστο λιθαράκι προς την πατρίδα μας αλλά και ο “σύγχρονος πολιτισμός με την σάπια  παγκοσμιοποίηση” να μην μας κοιμίσει,   γιατί  ο τουσμάνος (εχθρός) υπομονετικά παραμονεύει.

Οι πρόσκαιρες δοκιμασίες  που περνάμε ας γίνουν η αφετηρία για νέες προσπάθειες και επανεκκίνηση του ωραίου αγώνα για το καλό της πατρίδας μας, υπό  τη  σκέπη  και  προστασία  της  Υπεραγίας  Θεοτόκου.Ο αγώνας μας ας είναι συνεχής για το ύψιστο αγαθό, την ελευθερία, για να μην θρηνήσουμε ξανά αλησμόνητες και αλύτρωτες πατρίδες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Τουμπουλίδης Νικόλαος                            Τογκουσίδου  Ευαγγελία

banner-article

Ροη ειδήσεων