Αστυνομικό Δελτίο

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών

———-

Συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα ενός μέλους

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και πάνω από 9.000 ευρώ

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Minnie»

Εγκληματική ομάδα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 ημεδαποί άνδρες και 1 ημεδαπή γυναίκα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας ημεδαπής γυναίκας, επίσης μέλος της ομάδας.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα έχοντας διακριτούς ρόλους, με στόχο τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης και ηρωίνης.

Όπως διαπιστώθηκε οι 2 ημεδαποί άνδρες είχαν διευθυντικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα και τα υπόλοιπα 3 μέλη της ομάδας δραστηριοποιούνταν στην περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές (16 Μαρτίου 2021) σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε έρευνα που έγινε στην κατοχή τους και στις οικίες τους, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Minnie» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 15 αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 96,33 γραμμαρίων,

  • 9 αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 659,5 γραμμαρίων,

  • 1 σύριγγα με ηρωίνη,

  • 20 ml μεθαδόνης,

  • 19 ναρκωτικά δισκία,

  • το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ,

  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

  • 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

(Η υπόθεση συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό

banner-article

Ροη ειδήσεων