Εκδηλώσεις Πολιτισμός

“Πάνδημες συνARTήσεις”: Έναρξη εικαστικής έκθεσης στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου

——————-

Έκθεση εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt

 Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου διοργανώνει εικαστική έκθεση με τον τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις 2» στους χώρους του νοσοκομείου από τις 17 Μαρτίου ως τις 30 Απριλίου 2021. Παράλληλα συνεχίζεται η αντίστοιχη έκθεση στο νοσοκομείο Αχέπα μέχρι τις 30 Απριλίου.

Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες αυξάνονται και τα οικονομικά προβλήματα του λαού εντείνονται, το ΕΣΥ μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου και στερεί την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χιλιάδες ασθενείς, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Η ομάδα FireArt συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών για ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, γλυπτική). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασία Καλτσή,  Γιώργος Κιτσούκης,  Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Νάσος Χαλκίδης.

Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν παρουσία στην Ευρώπη και αλλού, και διευρύνεται διαρκώς με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, χορευτών, performers και θεωρητικών της τέχνης.

Στόχος της ομάδας είναι ο επαναπροσδιορισμός του χρέους των καλλιτεχνών όχι απλά απέναντι στην τέχνη, αλλά απέναντι στο πρωτότυπό της, τη ζωή. Φιλοδοξεί να αποδώσει στην τέχνη τον πραγματικό κοινωνικό ρόλο της, να επέμβει στην πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα, να δώσει διέξοδο στους δημιουργούς που προβληματίζονται, να επικοινωνήσει με το πλατύ κοινό και να του δείξει το δρόμο για να αλλάξει την πραγματικότητα προς όφελός του. Για να γεννήσουν οι ωδίνες «έναν νέο κόσμο, στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων», «για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος».

Τρόποι επικοινωνίας με την ομάδα:  6932220709 Νάσος Χαλκίδης,

6977715193 Χρύσα Κοφίνα

fireart.artists@gmail.com

fireart-artists.blogspot.grfireart.simplesite.com

banner-article

Ροη ειδήσεων